BAHARIN MÜJDECİSİ HIDRELLEZ, KÖRFEZ’DE COŞKUYLA KUTLANDI
 Düzenlenen etkinliğe Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Eşi Bilge Baran, Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Körfezliler Doyasıya Eğlendi

Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i kutlamak için geldikleri Tütünçiftlik Sahilinde Körfezliler doyasıya eğlendi. Yüzlerce kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne olan hıdrellez şenliğinde halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Daha sonra yakılan ateşin etrafında halay çekerek eğlenen Körfezlilere çeşitli ikramlar da sunuldu. Havanında güzelliğini fırsat bilip keyifli bir gün geçiren Körfezli vatandaşlar, bereket, bolluk, sağlık ve mutluluğun sembolü olan Hıdrellez kutlamalarında vatandaşlar dileklerini tuttu, baharın gelişini kutladı.

Başkan Baran Ateşin Üzerinden Atladı

Yakılan ateşin etrafında halk oyunları oynayan Körfezli vatandaşlar tuttukları dileklerle beraber yakılan ateşin üzerinden atladı. Eğlenceli ve keyifli anlara sahne olan o anlara Belediye Başkanı İsmail Baran’da dahil oldu. Her fırsatta Körfezli vatandaşlarla birlikte olan ve acılarını sevinçlerini birlikte paylaşan Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşlarla el ele vererek yakılan ateşin üzerinden atladı.

Başkan Baran, “Yeni Bir Döneme, Yeni Bir Sezona, Yeni Bir Mevsime MERHABA”

Bugün toprağa atılan yeni tohumların yeşereceğini belirten Belediye Başkanı İsmail Baran, "Bugün yeni filizlere Hoş geldin Merhaba diyoruz. Bugün insanlık adına bahar ile birlikte yeni bir döneme, yeni bir sezona, yeni bir mevsime 'merhaba' diyoruz. Havaların ısınıp baharın yüzünü gösterdiği şu günlerde Körfezli hemşerilerimle birlikte Hıdırellez bahar bayramı geleneğini büyük bir coşku ile yaşatmak ve yaşamak için bir aradayız. Vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliği artırdığını düşündüğümüz bu gibi etkinliklerimizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyor, tüm yurttaşlarımızın Hıdrellez Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817