banner2779
banner2752
banner2750

Bahçeli 'den 'Mit ajanı' iddiasına jet yanıt!
MHP lideri Bahçeli, ‘MİT ajanı’ olduğu iddiasını parti kurultayı öncesi, MİT’ten yalanlattı. Bahçeli’nin başvurusuna MİT’ten ‘Bahçeli’nin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır’ cevabı geldi


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, avukatı aracılığıyla doğrudan Milli İstahbarat Teşkilatı’na (MİT) başvurarak, yıllardır gündeme getirilen “Bahçeli MİT ajanı” iddiasının gerçek dışı olduğunu resmen tescil ettirdi. MİT, özellikle Kongre dönemlerinde ve çeşitli vesilelerle gündeme taşınan bu iddiayla ilgili Bahçeli’nin avukatına, “Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” yanıtını verdi.

Başvuruya jet yanıt

En son MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doktoru Selim Kaptanoğlu’nun, 4 Ekim 2012’de Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi verdiği toplantıda, MHP’li Muharrem Şemsek’in maktubuna dayanarak, bu iddiayı ortaya atması Bahçeli’nin sabrını taşırdı. MHP’nin kurultayı öncesinde de muhalefetin ajanlık iddiasını yeniden koz olarak kullanmaya başlaması üzerine Bahçeli’nin avukatı Dr. Hamit Kocabey, MİT’e başvurdu. Kocabey, 16 Ekim 2012 tarihinde MİT’e verdiği dilekçede, bazı kişi ve kurumların çeşitli zamanlarda Bahçeli’nin MİT ajanı olduğuna ilişkin iddialarda bulunduğunu anımsatarak ‘Bahçeli’nin önceden günümüze kadar kurumla herhangi bir irtibatının veya mensubiyetinin bulunup bulunmadığının bildirilmesi’ni istedi. MİT, Kocabey’e kısa ve net bir yanıt gönderdi. MİT’in 30 Ekim tarihli cevabi yazısında, “İlgi dilekçeniz incelenmiş olup, başvurunuza konu Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” dendi. Böylece Bahçeli, MİT ajanlığı iddialarını kaynağından resmi belgeyle yalanlamış oldu.

‘Şimdi ne diyecekler’

Kocabey, yıllardır MİT ajanlığı iddiasının temcit pilavı gibi gündeme getirilmek istendiğini belirterek, “Son olarak Türkeş’in doktoru olarak bilinen Selim Kaptanoğlu’nun gündeme getirdiği iddialar Milliyet Gazetesi’nde 15 Ekim 2012 tarihinde sayfa manşeti olarak yayınlandı. Bu gelişmelerden rahatsızlık duyduk. MİT’ten bunu resmi bir şekilde belgelemek istedim.
Partiyle ilgili herhangi önemli bir gelişme olduğunda sürekli bunu gündeme getiriyorlar. MİT’ten de ne geçmişten bugüne kadar herhangi bir irtibat veya mensubiyetlik ilişkisi olmadığı net bir şekilde dile getirildi. Bakalım bundan sonra hangi bahaneyi bulacaklar” dedi.



Darbe Komisyonu’na giren iddia

12 Eylül Darbesi Alt Komisyonu’nda bilgisine başvurulan MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in 3,5 yıl yattığı Mevki Hastanesi’ndeki doktoru Selim Kaptanoğlu’nun şunları şöylemişti:
“Türkeş Bey’e sordum: ‘Başbuğ’um, niye siz hep MİT elamanlarını çalıştırdınız yanınızda?’ Şimdiki Genel Başkan hakkında da Türkeş Bey’in yazısı var ‘MİT elamanıdır’ diye. Hastanedeyken yazdı o yazıyı. Şöyle bir fikri vardı: ‘MİT ajanı olduğunu bilirsek zarar vermez, kontrol altında tutabiliriz.’ MİT elemanları MHP’nin hep çok vardı içinde. O sırada MHP yeni kuruluyordu. Muharrem Şemsek Genel Başkan arayışı içerisindeydi. Bu arada Devlet Bahçeli de kendi olmak istiyordu. Muharrem Bey Devlet Bey’i şikâyet etmiş Türkeş’e, ‘Benim işlerime müdahale ediyor efendim. Siz bana görev verdiğiniz halde ama zorluk çıkarıyor’ falan gibi.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751