BAKAN AKDAĞ, UMKE’NİN MİMARI NEVZAT DOĞAN

Bakan Akdağ, UMKE’lerin kurulma fikrini ortaya atanın  Dr. Nevzat Doğan olduğunu belirterek” Belediye Başkanımızın 2 yıl boyunca çalışarak projenin hayata geçirilmesinde, ve bugünkü başarısına ulaşmasında büyük emekleri olmuştur” dedi. Bakanın bu sözleri Başkan Doğan’a haklı bir gurur ve mutluluk yaşattı.

 

BAŞKAN DOĞAN ‘IN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kocaeli’ndeki yoğun temasları boyunca Başkan Doğan’ı bir an bile yanından ayırmadı. Bakan Akdağ, UMKE ile ilgili olarak yerel ve ulusal basına yaptığı açıklamada “ İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, 2003 yılında Bingöl depreminden sonra bana bu projeyi önerdi. Bakanlık olarak biz de  her türlü imkanı sunarak “ne gerekiyorsa  yapınız” dedik. 2 yıllık büyük emeklerin sonunda dünyanın en büyük medikal kurtarma ekibini kurduk. Bugün, 8 bin gönüllüyle dünyada afetlere en hazır, en donanımlı ekip bizim ülkemizde bulunuyor. Sayın Doğan,  Kocaeli depremini bir hekim olarak yaşamış ve o işin sıkıntılarını görmüş bir arkadaşımız. Milletvekilliği döneminde de Kocaeli’ndeki sağlık alanında ve UMKE çalışmalarında çok büyük emek harcamış ve bu çalışmaların öncüsü olmuştur” diyerek bu konuda kendisinin söyleyecek çok sözü olduğunu ifade etti. 

 

ÜLKEM ADINA ÇOK MUTLUYUM

 

Sağlık Bakanı. Recep Akdağ’ın övgü dolu sözleri üzerine Başkan Doğan’da  “öncelikle, ülkem, milletim  ve tüm insanlık adına çok gururluyum, mutluyum. Dünyanın en büyük medikal kurtarma ekibi UMKE’nin ve onunla birlikte dünyada örnek alınan AFAD’ın koruyucu şemsiyesi altında yaşadığımız için çok mutluyum. Bu ekiplerin kurulup bu başarıya ulaşılmasında Kocaeli depremi, ilham kaynağı olmuştur. O dönemde, milletvekilliği görevindeyken duygu, düşüncelerimizi sayın Bakanımıza arz ettim. Bakanımızın da “ bu konuda dünyanın en büyüğünü kuralım, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapalım” emrinden sonra bu noktaya gelmiş bulunuyoruz.

 

İNSANLIĞA HİZMET EDİYOR

 

UMKE’ler, bugün her türlü afette ilk müdahaleyi yapabilen, yer altında bile operasyon düzenleyebilen, eğitimli gönüllü ve yerel ekiplerdir. Ekiplerimiz, sadece Türkiye’de değil, dünyadaki bir çok deprem ve diğer afetlerde insanlığa hizmet ederek ülkemizin gurur kaynağı olmuştur.

 

DÜNYANIN BİR NUMARSI

 

UMKE’nin gönüllü kahramanlarını da unutmamak lazım. Onlar,  canlarını, başka canları kurtarmak için tehlikeye sokacak kadar fedakar kişiler. AFAD’ın arama kurtarmaları da aynı şekilde. Asrın depremini yaşadığımız o yılarda, binlerce insanımız arama, kurtarma yokluğundan dolayı kaybedildi. Canlar gitti, organlar gitti ve çok çaresizdir. Bugün dünyanın bir numarası, gurur verici, onur verici kuruluşlarına sahibiz. Milletvekilliğim dönemimde 2 yıl emek verdiğim, tüm insanlığa hizmet eden UMKE’ler hayatımda yaptığım en hayırlı işlerden biridir. Bu kuruluşlarımızın oluşturulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817