banner2779
banner2752
banner2750

BAKAN ALBAYRAK MÜJDEYİ VERDİ
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 2023 yılı enerji vizyonunu, "arz güvenliğinin sağlanması, yerli ve yenilenebilir kaynakların teşviki, küresel oyuncu kimliği kazanılması ve yatırımcı dostu ülke" çerçevesinde tanımladı. Yatırımcılara bilhassa izinler noktasında 'kılçıksız imkanlar' sunacaklarını söyledi. Albayrak şu mesajları verdi: ● İhale süreci, yasal süreç, izinler çok önemli. İzinler noktasında birçok konuyu çözüp kamu olarak tabiri caizse kılçıksız şekilde yatırımcıya sunalım istiyoruz.
● Müthiş bir lobi algısı var. Faiz lobisi, gaz lobisi, ithal kömür lobisi, nükleer karşıtı lobi... Lobiler haklı gerekçelerle, farklı şeyler söylüyorlarsa dinleyebiliriz ama statükocu anlayışla, istemezük diye bakıyorlarsa farklı yaklaşırız.

YENİ ANAYASA OLMAZSA OLMAZ
● Nükleer olmazsa olmaz. Dünyada 450'den fazla nükleer santral işletiliyor, 100'den fazlasının inşaatı sürüyor. Sınırımıza yakın, Ermenistan'daki Metzamor santrali ciddi risk teşkil ediyor. Bulgaristan da keza öyle. Çevreci arkadaşlar Atom Enerjisi Kurumu ve diğer örgütlere ciddi baskı kurarlarsa, Türkiye için çok yararlı olur. Buralara lobi yapmalarını tavsiye ederim.

● Üçüncü nükleerin yeri konusunda seçenekleri 10-15'e indirdik. Japonlar ile bu yıl ortaklık sözleşmesini imzalayıp yolumuza devam edeceğiz.

● Türkiye'de rejim sorunu yok, sistem sorunu var. İki ileri bir geri olmuş hep. Türkiye, sisteme dayalı çözüm istiyorsa bunun yolu, yeni Anayasa'dan geçiyor. Anayasa, olmazsa olmaz. Bu bir samimiyet testi.

● Türkiye siyasal ve jeopolitik olarak çok zor bir dönemden geçse de ekonomik, siyasi, stratejik birçok anlamda birçok hastalıklı, kronik sorunu teker teker çözerek yolumuza devam ediyoruz. Düne kadar Türkiye, PTT birinci ligde oynuyordu, artık Şampiyonlar Ligi'nde.

● Küresel enerji fiyatlarının düşmesiyle BOTAŞ'ın bilançosu toparlanmaya başladı. İran tahkimi de yeni bir fırsat doğurdu. Fiyatlarda indirim olabilir. 'En kısa sürede' diyorum ama bunun için tarih vermiyorum. Vatandaşımıza en kısa sürede nasıl yansıtırız diye çalışıyoruz.

1000 YILIN EN TEHLİKELİ ÖRGÜTÜ

Enerji Bakanı Albayrak, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili "Helak olacaklar" dedi. Albayrak, şunları kaydetti: "Bu örgütün omurga, karakter, kişilik anlamında ne rengi ne de kokusu var. Türkler'in Anadolu'ya geldiği son bin yılda ortaya çıkmış en sıkıntılı, tehlikeli örgüt. 'Hayır, hasenat, himmet' dediler ama halktaki karşılığı yüzde 1'in bile altında. Bunların geleceği de yok. Bundan sonra siz, yeraltına gizlenen kriminal bir örgütsünüz. Son 10 yıldır siyaseti dizayn etmeye çalışan her yapı tasfiye oldu, bedelini çok ağır ödedi, helak oldu. Yeni dönemde de bir şeyler var. Bunlar da helak olacak."
.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751