Bakan Ergün:
 Bizim gibi ülkelerin bunu sağlamak adına sanayi üretiminde, teknolojide, ihracatta ileri seviyeye çıkması lazım. Bunun için de bir sıçrama daha yapmalıyız" dedi. 

Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO) davetlisi olarak Kocaeli'ne gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Başiskele Wellborn Otel'de KSO üyeleriyle birlikte yenilen yemeğin ardından ulaşım ve alt yapı yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Yıldırım ve Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Milletvekili Muzaffer Baştopçu ve Fikri Işık, KSO Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu başkanları ve işadamları katıldı. 

Toplantıda konuşan Bakan Ergün, çalışarak, üreterek zengin olma mecburiyetinde olduklarını ifade ederek, "Bu zenginliğin de sadece finans zenginliğine ya da turizme dayalı bir zenginlik olması mümkün değil. Bizim gibi ülkelerin bunu sağlamak adına sanayi üretiminde, teknolojide, ihracatta ileri seviyeye çıkması lazım. Bunun için de bir sıçrama daha yapmalıyız. Kocaeli vilayeti de buna katkı sağlayacak. Kocaeli vilayetinin sağlayacağı katkı daha çok sanayiyi buraya getirerek değil, buradaki sanayinin niteliğini artırarak, daha yüksek katma değerli, daha ileri teknolojili ürünler üreten bir merkez haline getirecek" dedi. 

"Bazı dengesiz dağılımlar olmuş, her şey Marmara Bölgesi'ne ve Kocaeli'ye çok şey yığılmış" diyen Bakan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü 

"Limanlar, sanayi tesisleri. Bunun daha fazla yığılması mümkün değil, taşıyamayız zaten. Onun için Kocaeli'de önümüzdeki yıllarda daha fazla sanayi tesisi görmeyeceğiz. Sanayi tesislerimiz daha nitelikli hale gelecek. İstanbul gibi, Kocaeli gibi şehirlerde bazı yükleri Anadolu'ya transfer etme mecburiyeti var. Biraz maliyetler farklılaşabilir. Anadolu'nun içlerine doğru üretimi kaydırmamız lazım. Sanayi kültürünü, üretim kültürünü ülkemizin diğer alanlarına da yaygınlaştıracağız ki daha sağlıklı bir iş yapmış olalım."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817