BAKAN FİKRİ IŞIK, DİLOVASI’NDA YENİ ÇÖP DEPONİ ALANI OLMAYACAK
 Dilovası ilçesinde yer alan İzaydaş Çöp Deponi ve bertaraf tesisinin son günlerde gündeme gelmesi nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir basın toplantısı düzenledi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında Bakan Işık, “Dilovası ilçemiz kurulduğu andan itibaren çevre sorunlarıyla karşı karşıya kalmış bir ilçemizdir. 1950’den itibaren başlayan bu bölgede ki sanayileşme, 1970’lerde oluşan yerleşimle birleşince o günden bugüne kadar Dilovası’nda çevreyle ilgili problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. İktidara geldiğimiz andan itibaren Dilovası’nda çevre sorunların minimize edilmesi noktasında çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.

 

ÇEVRE SORUNLARIN ÖNLENMESİ İÇİN ÇALIŞTIK

Online takip başta olmak üzere, fabrikaların bacalarının rehabilite edilmesi, atıkların kontrol altına alınması, havanın, suyun ve toprağın kirletilmemesi noktasın da çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Fikri Işık, “Son olarak Dilovası’nda yeni fabrika tesislerinin kurulmasına izin vermedik. ALO 181 hattına yapılan şikayetlerin tamamı hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağladık. Yapılması planlanan katı atık çöp yakma tesisinin yapılmaması konusunda zaten karar almıştık. Dün Dilovası’nda çöp konusunda bazı eylemlerin yapıldığı bilgisi aldık. Bu bölgede Çöp deponu alanın büyütülmesine ve geliştirilmesine karşıyız” dedi.

 

YENİ LOT AÇILMAYACAK, KAPASİTE BİTİNCE KAPANACAK

Yeni bir lot açılmasın da bir yanlış anlaşılma sonucu olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Evsel olmayan tuğla ve moloz atıkları buraya atılmak için hazırlanmış. Ancak bunu da iptal ettik. Mevcut tesisin kapasitesi 2016 yılında belki en geç 2017 başlarında dolacak. Kapasitesi dolan bu tesisin tamamen kapatılması ve yeşillendirilmesi için ve bir daha çöp deponi alanı yapılmaması konusunda karar almıştık, bu kararımızı da uygulayacağız. Çok sıcak yaz günlerinde ve rüzgarlı zamanlarda yayılan kokunun önlenmesi için yapılan çalışmanın daha dikkatli ve daha etkin gerçekleştirilmesi için talimat verdik. Dilovası’nda da yeni bir genişleme kesinlikle olmayacak. Moloz atıkları için yapılan yeni yeri de durduruyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817