BAKAN FİKRİ IŞIK KÖRFEZ’DE
Körfez Ticaret Odası Salonu’nda yapılan toplantıya, Bakan Fikri Işık, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Akbaş, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, AKP adayı İsmail Baran, aday adayları, belediye meclis üyesi adayları ve aday adayları ile KTO yönetimi ve üyeler katıldı.

Efe liste

KTO Başkanı Mustafa Efe, yaptığı konuşmada Bakan Fikri Işık’a ilçede olmasını istedikleri hakkında uzun bir liste sundu. Listede, Kobilere sağlanan imkanların arttırılması, Mart ayı sonuna kadar düşük faizli kredilerin verilmesi, Bilişim Vadisi’ne odanın dahil edilmesi, odaların birleştirilmemesi, Diş Hastanesi karşısındaki battı çıktıdan şehir merkezine çıkış verilmesi, Körfez Küçük Sanayi Sitesi ile Sedaş ve Belde Garajı alanının temizlenip değerlendirilmesi, Körfez Kent’ten ilçeye iniş yolu açılması, devlet Hastanesi’nin büyütülmesi,  Taş Ocaklarının ilçeye getirilmemesi, ilçenin konteynır kenti olmasının engellenmesi, limanların altyapısı, karayollarına ait 330 dönüm araziden 100 dönümün tır parkı için verilmesi ve Kuzey Anadolu Otoyolu’ndan ilçeye giriş sağlanması yer aldı.

Mezarım burada olacak

Efe’nin listesini not alan Bakan Işık, Körfez’li olduğunu hatırlatarak, ‘’Ben buranın sorunlarını çok iyi biliyorum. İlçe için iyi olan her şeyin yapılmasına destek vereceğim, zira benim de mezarım burada olacak. Taş ocakları Hereke’ye gelmeyecek. İstanbul –Kocaeli sınırında yerleşim yerlerinin dışında bir alan bulundu ve Taş Ocakları sanayisi buraya yapılacak. Devlet Hastanesi büyütülecek, seçimden sonra çalışmalar yapacağız ve ilçeye yakışan bir hastane haline getireceğiz. Körfez Kent’ten ilçeye iniş verilmesi ve battı çıktıdan şehir merkezine çıkış yapılmasını hemen ile geçince talimat vereceğim. Otoyol’dan ilçeye iniş verilmesi ise bu yolun ekonomik değer kazanması için yapılması gereken uygulamadır’’ dedi.

Körfez’e liman yok

Bakan Işık, Körfez’e bundan sonra liman izni verilmeyeceğini belirterek, ‘’Dubai Port daha önce izin verilmiş bir çalışma. Ancak, bundan sonra ilçeye her hangi bir liman isteği olursa izin verilmeyecek. Bilişim Vadisi’ne sizlerinde ortak olmanız beni sevindirir, talimat vereceğim KTO’da dahil edilsin. Sedaş, sanayi sitesi ve belde garajı içinde yeni bir yer bulunup taşınması için talimat vereceğim. Tır parkı için de gereken talimatı vereceğim. Bu ülkede 11 yıldır yolsuzluk var deniliyor, bu gün okullarda çocuklara tabletler dağıtıyoruz, yolsuzluk olsaydı verebilirmiydik’’ dedi.

Önce Allah’a sonra size

 Bakan Işık konuşmasının sonunda oy isteyerek, ‘’Önce Allah’a sonra size güveniyorum. Sizin vereceğiniz karar hükümetin ve ülkenin bundan sonraki gidişine şekil verecektir. Körfez’den güçlü ses bekliyorum. Aynı filmleri tekrar yaşamayalım, Rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın yaşadıklarını yaşamayalım. Kimsenin yanlışını savunacak durumda değiliz. Yanlış yapan cezasını çeker’’ dedi.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817