Bakan Işık: Devletin her şeyi böyle ulu orta tartışılmaz

Katılanların hasret giderdiği toplantıya başkanlık yapan Mahmut Civelek, “Aday adaylarının belirlenmesi Başbakanımız takdirinde. Komisyon son değerlendirmesini yaptı, Başbakanla birlikte de değerlendirme yaptı, ben de bir şey bilmiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, yeni yılın huzur barış getirmesini diledi. 30 Mart seçimlerinin Ahmet’in Mehmet’in belediye başkanı seçilmesinin ötesine geçtiğini belirten Karaosmanoğlu, “Milli Birlik ve beraberliğimize güç verecek bir seçim olacak. Bizim Ortadoğu’da güçlü olmamızı istemeyenler var. İçerde kıskananlar ve işbirlikçileri var. Türkiye’nin başında güçlü bir liderin olmasını istemiyorlar. Bu seçim Başbakanın önünü açma seçimidir. Biz de yapılan mücadeleye omuz vermeliyiz. Ufak-tefek basit meseleleri bir kenara bırakmalıyız. Senin-benim değil, ‘bizim’ düşüncesiyle yola devam etmeliyiz” diye konuştu.

İl Başkanlığı yapan ve İstişare Kurulu üyelerinin tamamını çok yakından tanıyan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık duygusal konuşma yaptı. Özellikle kurucular arasında yer alan Recep Akçakaya ile Kandıra’da yaşadığı anısını anlattı. İstişare toplantılarının geleneksel hale gelmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Bakan Işık, AKP’nin bir partinin değil, misyonun devamı olarak kurulduğunu belirtti. Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu parti ne fırtınalar atlattı, güçlenerek yoluna devam ediyor. AKP artık kurumsallaşmıştır. Ufak-tefek kırgınlıklar olabilir, ama kesinlikle olmayan art niyettir. Ben de varım diyen herkese ama resmi ama fahri kapımız açık.  Siyaseti dizayn etmeye çalışanlara en güzel cevap 30 Mart’ta verilecektir. Siyaseti ancak millet dizayn eder. Körfez’e 10 yıl önce birisi düşse boğulmaktan değil, mikroptan ölürdü. Şimdi; Körfez’de Yunuslar var, envai çeşit balık ve canlı var.”

Bakan Işık’ın konuşmasından sonra İstişare toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817