BAKAN IŞIK KÖRFEZ’E SÖZ VERDİ
  Körfez Belediyesi Spor Akademisi’nin minik öğrencilerine tablet dağıtım törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nde Spor Fabrikası kurulacağını, olimpiyatlara hazırlanan gençlerin çalışma imkanı bulacağını söyleyerek, Körfez’e bir kapalı spor Salonu vaat etti.

95 Evler’de yer alan Belediyeye ait halı Saha ‘da düzenlenen törene, Bakan Işık’ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körrfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, KTO Başkanı Mustafa Efe, AKP İlçe Başkanı Osman Badem, Belediye Başkan Yardımcıları İsa Taş, Selahattin Kabadayıoğlu, Körfez Lojistikçiler Derneği Başkanı Veli Yıldız, Kockid Başkanı Ali Can Kazgan, parti yöneticileri ve okulda eğitim gören minik sporcularla velileri katıldı.

Tören için saat 14.00’ten itibaren halı sahaya gelen veliler ve öğrenciler, bir saati aşan gecikme nedeniyle saha ortasında beklediler. Bu sırada, bazı veliler ve çocukları beklemeyip ayrıldılar. Bakan Işık’ın Hereke’de, Hereke eski Belediye Başkanı Esener Maçil’in oğlunun düğünü nedeniyle geç kaldığı öğrenildi.

BARAN : 2 OKUL DAHA AÇACAĞIZ



Gecikmeli olarak başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ilk konuşmayı yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, açılan spor okulunun başarılı olduğunu ve çok yakında iki okul daha açacaklarını söyledi. Kocaeli Valisi Güzeloğlu’da konuşmasında, okula ve tablet dağıtımına katkıda bulunan Metin Özkan ve hocalara, teşekkür etti.

Vali’ye forma

Konuşmalardan sonra Körfez Kaymakamı, üzerinde Vali Güzeloğlu’nun adı yazılı olan 41 numaralı formayı kendisine hediye etti.

IŞIK : Körfez’e Kapalı Spor Salonu Yapacağız

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, konuşmasına, İstiklal Marşı’nı gür sesle okuyan sporcu çocuklara teşekkür ederek başladı. Işık konuşmasında, ‘’Sporcu için kas gücü önemlidir. Burada sporla kaslarınızı, dağıtılan tabletlerle de beyninizi güçlendirin. Eve gidince hemen kodlama yapmayı öğrenin. Gelecekte, dünyanın takip eden değil, yetiştiren, yönlendirenleri olmanızı istiyorum.  Dünya çapında hem futbolcu, hem de bilim adamı olmanızı istiyorum. Dünya dijital çağı yaşıyor ve Türkiye bu oyunda oyuncu olmalıdır. Her okulda bilim fuarları açacağız, çok yakında Tübitak’ta insansız hava aracı yapacağız. İzmit, çok yakında tam olimpik yüzme havuzuna kavuşacak, Kocaeli’nde spor fabrikası kuracağız.  12 bin olan lisanslı sporcu sayımız şu anda 151 bin 411 oldu. Bu sporcularımız kurulacak olan Olimpiyata hazırlık merkezinde çalışacak ve müsabakalara hazırlanacaklar. Körfez İlçesi’ne de çok kayında bir Kapalı Spor Salonu yapacağız. Kocaeli Birlikspor’un da önümüzdeki yıllarda Süper Lig’de olması ve ilimizi temsil etmesi için desteklerimiz, çalışmalarımız sürecek’’ dedi.

Daha sonra İsmail Baran, Bakan Işık’a üzerinde adı yazılı 41 numaralı formayı ve Hereke adlı kitabı hediye etti. Spor Koordinatörü Metin Özkan’da bir çiçek ve üzerinde bakanın resminin yer aldığı plaketi hediye etti.

Törenin kalan bölümünde, Bakan Işık futbol okuluna katılan öğrencileri temsilen 13 çocuğa tabletlerini verdi ve toplun resimler çektirildi. Tören sonrasında da, bir firma tarafından alınan ve hediye edilen 300 tablet çocuklara dağıtıldı.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817