banner2779
banner2752
banner2750

Balık satışları durdu

Balık pazarında bu hafta balık tezgahlarında balığın az olması havaların sıcak gitmesine karşı az bulunduğu açıklandı. İzmit Balık Pazarı’ndaki esnaflar, kış mevsiminin bereketini yaz aylarında da yaşıyor. Hava koşullarının sürekli değişiklik gösterdiği şu günlerde hiç beklenmedik balık türlerinin ağlara yakalandığını anlatan balıkçı esnafı, özellikle istavritte bolluk yaşandığını söyledi. İzmit Balık Pazarı’nda bugün balıkçılar müşterilerin bekledi ama ilgi hafta sonu azdı. Kış mevsiminde tezgahları dolduran balık türleri, yaz gelmesine rağmen tezgahları süslemeye devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Balıkçı Hamdi personeli Uğur Beler, yaz döneminde olmalarına rağmen işlerin kış mevsiminden bir farkının olmadığını, vatandaşın balığa olan ilgisinin aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Bu yazın çok bereketli geçeceğini söyleyen Beler, “İklim dengesinin bozulması, balıkların dengesini bozdu. Yaz mevsiminde hiç yakalanmayan balıklar, bu sezon ağlara umduğumuzun fazla takılıyor. Fiyatlarda da pek bir değişiklik yok” dedi. 

BALIK FİYATLARI
İzmit Balık Pazarı’nda bugün itibariyle fiyatlar şöyleydi; istavrit 10 lira, hamsi 15 TL, , çupura 3.5 lira, Karadeniz Levrek 3.5 lira, kalın levrek 18 lira, kefal 5 lira barbun 35 TL, alabalık tane 2 lira, karides 15 TL, ithal somon 25 TL,  yerli somon 12 lira, sardalya 7 lira,Sarıkanat Çinekop 40 lira ve mezgit 10 lira. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751