Balkan Kültür Evi’nde Bulgaristan ile yatırım fırsatları ele alındı
 Balkan Kültür Evi, Balkanları Kocaeli’ne taşımaya ve bu coğrafyaya ait sosyo-kültürel ve ekonomik bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka Kültür arazisi içinde tahsis edilen alanda faaliyetlerini sürdüren Balkan Kültür Evi’nde her hafta bir söyleşi ya da bilgilendirme toplantısı düzenleniyor.

 

BULGARİSTAN’DAKİ YATIRIM FIRSATLARI ELE ALINDI

Kültür Evi’nde geçtiğimiz hafta da Bulgaristan’ın Nevrekop Bölgesi’ndeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD) ortaklaşa düzenlediği toplantıya Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Metin, Genel Sekreter Halit Meriç, Yönetim Kurulu üyeleri Doç. Dr. Selçuk Koç ve Mestan Okan ile Rumeli-Balkan Platformundan Süleyman Durak, Ahmet Şengöz, Halil Dokuzlar ile Tuncay Şengöz katıldı. Toplantıda ayrıca KASİAD Başkan Yardımcısı Fatih Bingül ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Şube Sekreteri Yusuf Arabacı, Kartepe Genç İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Çoruh ve Kocaeli’nde yaşayan diğer iş adamları yer aldı.

 

SUNUM YAPILDI

Toplantıda Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, yönetim kurulu üyesi Erol Meyzin ve Gençlik kolları temsilcisi Abidin Karasu, katılımcılara Bulgaristan’ın Nevrekop bölgesindeki yatırım fırsatları hakkında bir sunum yaptı.

 

TERMAL SULAR, GIDA VE ORMAN ÜRÜNLERİ

Bulgaristan’da ticaret, yatırım ve iş fırsatları konulu sunumda özellikle termal sular ile gıda ve orman ürünleri alanındaki yatırım alanları ortaya kondu. Ayrıca Bulgaristan’da yapılabilecek yatırımlar ve ticari işbirliği konuları ele alındı.

 

BAHARDA NEVREKOP YOLCULUĞU VAR

Sunumu dikkatle dinleyen iş insanları BAL-TÜRK Derneği’nin Bulgaristan’la ticaret ve yatırım fırsatları konulu seminerinin kendileri için oldukça yararlı olduğunu kaydederek, bahar aylarında Nevrokop’a bir ziyaret gerçekleştirebileceklerini söyledi. İş insanları ziyaret sırasında ayrıca bölgede yaşayan Müslüman Türk toplumu ile buluşarak ticaret ve yatırım fırsatlarını yerinde görmek için sözleşti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817