banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Balkan Türkleri Dernekleri Balkan Kültür Evi’ni İnceledi 

Kentin sivil toplum kuruluşlarına kentin kültür mirasçıları olarak çok kıymet veren İzmit Belediyesi, Balkan kültürünü yeni nesle aktaracak, örf ve adetlerini kentle paylaşacak Balkan Kültür Evi’ni hayata geçiriyor. Balkan dernekleri ile birlikte projesi hazırlanan ve her ayrıntısıyla Balkan kültürünü simgeleyecek olan Balkan Kültür Evi’nin yapımı Yenişehir Mahallesi’nde sürüyor. İzmit Belediyesi yetkilileri Balkan Türkleri Derneklerinin temsilcilerine Balkan Kültür Evi’ni gezdirdi, yapılan son çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

DERNEK TEMSİLCİLERİ KATILDI

İnceleme programına Kocaeli Trakya İlleri Derneği Genel Sekreteri Ufuk Kardeş, Kocaeli Rumeli Türkleri Balkan Kadınları Derneği Başkanı Ayşe Alpaslan, Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Altıntip, Batı Trakya İlleri İzmit Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, Istrancalılar Derneği Başkanı Kamil Terzi, Tüm Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Dülger, Gölcük Trakya İlleri Derneği Başkanı Ramazan Akkurt, Karamürsel Bosna – Hersek Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Kocaeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı İlhan Topaloğlu,  Kocaeli Pomak Kültür Derneği Başkanı Orhan Eren,  Gebze Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Aksu, STK ve Esnaf Hizmet Masası koordinatorleri Eray Bodur ve Cem Serhat Dayanç katıldı. 

YÖNETİCİLERİMİZİN BEĞENİSİNE SUNDUK

İzmit Belediyesi yetkilileri inceleme sonrasında yaptığı açıklamada; “İzmit Belediyesi olarak elimizdeki binaları en etkin, en verimli şekilde kullanma adına yaptığımız çalışmalar kapsamında bu binanın Balkan dernekleri yerleşkesi olarak elden geçirilmesi konusunda uzun süredir devam eden çalışmalarımız var. Proje kapsamında değerlendirmelerimizi yaptık. Farklı seçenekler oluşturduk, dernek yöneticilerimizin beğenisine sunduk. 

ÖNERİLERİ DİKKATE ALACAĞIZ

Geldiğimiz noktada fiziki durumu paylaşmak, bu aşamada görüşleri alıp projemize monte edeceğimiz değişiklikleri de elden geçirmek adına dernek temsilcilerimizle bir araya geldik. Kendilerinin görüşlerini aldık, birçoğundan yararlandık. Sunulan önerileri elden geçirip binamızı en kısa sürede bütün derneklerimizin etkin kullanacağı yeterlilikte sonuçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Katılımları için bütün dernek temsilcilerimize belediyemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826