BANKALARA KÖTÜ TÜKETİCİLERE İYİ HABER
 Bankalar tüketiciden türlü bahanelerle ücret keserken, yargı da aldığı kararlar ile 'dur' diyor. Kart aidatından dosya masrafına, faiz oranından ne kadar pek çok konuda tüketici ile davalık olan lara, bir kötü haber daha geldi. Bankaların aldığı hesap ne yargı geçit vermedi. 

Danıştay İdari Dava Daireleri, sayıları 112 milyonu aşan banka hesabından 'işletim ücreti'alınmasının yürütmesini durdurdu. Danıştay'dan 'tüketicileri sevindirecek' karar çıktığını belirten Tüketici Sorunları Derneği Başkan Vekili Avukat Rıdvan Yıldız, "Açtığımız davada yönetmelikle belirlenen bazı ücretlerin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istemiştik" dedi ve ekledi: 

10 MİLYAR TL KESTİLER
"Danıştay İdari Dava Daireleri, bankaların aldığı hesap işletim ücretinin haksız olduğudeğerlendirmesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bankalar artık tüketicilerden hesap işletim ücreti alamayacak. Ayrıca bankalar, tahsil ettikleri hesap işletim ücretlerini iade etme yükümlülüğü altındadır. 1 yılda bu kalemden elde edilen gelir 10 milyar TLcivarında." Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Bülent Deniz de Danıştay'ın ortalama 70 ile 100 lira arasında alınan hesap işletim ücretinin yürütmesini durdurma kararının çok yerinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Danıştay önümüzdeki aylarda iptal kararını da açıkladığında, yeni yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan Mayıs 2014'ten bugüne kadar alınan vadesiz hesap işletim ücretlerini bankalar tüketiciye iade etmekle yükümlü olacak. Tüketicini talep etmeden banka bu parayı iade etmelidir."

SIRADA NAKİT AVANS ÇEKİM ÜCRETİ VAR
Dava sürecinin devam ettiğini söyleyen Avukat Rıdvan Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu: "Davamızda tahsis ücreti ve nakit avans çekim ücretinin de iptalini istedik. Danıştay'ın kararında hakimlerin bir kısmının bu ücretlerin de iptal edilmesi yönünde görüşleri bulunmakta."

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817