BARAN, 50 TIR SÖZÜ VERDİ
 Tütünçiftlik Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yardım kampanyası istişare toplantısına, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar, ilçedeki STK başkanları ve yöneticileri ile İHH Kocaeli Başkanı İsmail Yeşildal katıldı.

İstişare toplantısında yapılan konuşmalarda, düzenlenecek olan yardım kampanyasını şekli, yapılabilecekler istişare edildi. İHH’nın çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterinin ardından konuşan İsmail Yeşildal, Türkiye’nin devlet olarak Suriye halkına 7 milyar dolar yardım yaptığını belirterek, ‘’Bir bu kadar da vatandaşlar yardımda bulundu. Bize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Burada, daha kampanya duyurusu yapılmadan bir başkanımız iki tır un bağışladı. Fırıncılar Odası’da hazırlanan yardım kumbaralarını alıp fırınlara dağıtacak. Kocaeli genelinde 500 fırında bu kutular yer alacak. İlk yardım turunda birkaç tırı düşünürken, Kocaeli 60 tır gönderdi. Yalnızca Kandıra 4 tır verdi, şimdi burada yeni kampanyanın istişaresini yapacağız’’ dedi.

Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe’de konuşmasında, istişare sonrasında ilçedeki zengin işadamları ile görüşüp, yardım şeklini ve miktarlarını belirlemek gerektiğini söyledi. Efe, ‘’Bu toplantı burada kalmasın, çıkınca hemen çalışmalara başlayalım’’ dedi.

Bu bir sınav                                                                                                                                                 

İşadamı Hüseyin Kodet, yaptığı konuşmada bu olayın bir sınav olduğunu söyleyerek, ‘’yeryüzü Müslümanları bu olayla sınavdan geçiyor. Allah, bu Müslümanları bize sınav için gönderiyor. Sadaka vermek bir lira ile olmaz, her kes malına göre belirli oranda sadakasını vermeli. Körfez İlçesi zengin bir ilçe ve yapılan yardım oranı da farklı olmalı. Suriye halkı, Bayır Bucak halkı için yardım toplanacağı anons edilmeli ve 300-500 kişilik toplantılarla bu konu gündemde tutulmalı’’ dedi.

Kocaeli Kantin İşletmecileri Dernek Başkanı Ali Can Kazgan ve Kocaeli Taşköprülüler Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tuna, 8 derneğin bu konun için bir araya geldiklerini ve şimdiden 1 tır doldurmaya başladıklarını, bunu artacağını söyledi.

Baran hedefi 50 tır yaptı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ihtiyacım olan her kese yardım etmenin Müslüman’ın fıtratında olduğunu belirterek, ‘’Özüne, Müslümanlara, tüm yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım elimizi uzatıyoruz. Yarın bize Allah bunun hesabını soracak. Yarın, Suriye halkının düştüğü duruma düşmeyeceğimizi kim garanti edebilir. Bu duruma düşmemek için yardım ve dua etmeliyiz. Kimsenin kanı dökülmesin ama dünyada neden hep Müslüman kanı akıyor? Adı konulmamış bir haçlı seferi var ve Müslümanlar param parça edilip ayrıştırılıyorlar. Körfez’den en az 50 tır yardım gitmeli,  bu rakamın eksiğini ben tamamlayacağım’’ dedi.

Toplantı sonrasında, Tütünçiftlik Viyadük altında vakfın bağış stantının kurulmasına, yeni olmak kaydıyla giyim, gıda, ilaç, oyuncak, battaniye ve benzeri eşyalar nakdi bağışların alınmasına karar verildi. Yardım çalışmalarının organizesi için de Başkan İsmail Baran, KTO Başkanı Mustafa Efe, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk’ten oluşan komisyon önerildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817