banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

BARAN, "BURS SAYISINI 3100'E ÇIKARDIK"

Körfez Tütünçiftlik sahilde yer alan Kasr-ı Çakır Restoran’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı. Kahvaltı sonrasında açıklama yapan İsmail Baran, ‘’5 yılda 500 milyon liralık yatırım planladık ve 3 yılda 300 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdik. Öncelikle halktan gelen talepleri göz önüne alarak çalışmaları planladık ve yapıyoruz. Körfez’i bir sanayi ve eğitim merkezi haline getirmeyi planladık. Yarımca’da ki üniversite binasının kabası bitmek üzere ve önümüzdeki eğitim dönemine yetişecek. Daha sonra İlimtepe’de de bir üniversite binasının temelini atacağız. Tarihi Taşköprü köprüsünü tamamladık, yakında açılışını yapacağız. Kuşçalı telgrafhanesi yok olmak üzereydi ve biz bunu yeniden tarihe kazandıracağız. 20 milyon lira bedelle Hereke Kalesi’ni onarıyoruz ve yüzde 70’i tamamlandı. 2018 yılında tamamen bitecek ve bu onarım nedeniyle üçüncü ödülü aldık’’ dedi.

Bütçe rekoru kırdık

İsmail Baran, 2108 yılı bütçesinin245 milyon lira olduğunu ifade ederek, ‘’Bu bütçe ile rekor kırdık ve 2018 yılında bu oranı gerçekleştireceğiz. Yatırımlara doymayan bir belediye olacağız. Sürekli olarak halk günleri, esnaf, vatandaş, hasta ve yaşlı ziyaretleri ile halkın içinde oluyoruz. Halkın görüşleri bizim için çok önemli, sürekli olarak proje, kültür, sanat ve sporla öne çıkıyoruz. Körfez Devlet Hastanesi’ne ek olarak yapacağımız 7 dönüm üzerindeki hastane projesinin onayını bekliyoruz. Onay çıktıktan sonra hemen uygulamaya başlayacağız. Sporla içi içeyiz ve Körfez’de spor yapmayan bir çocuk kalmaması için çalışıyoruz. 2 bin bayan spor okullarında çalışma yapıyor. 60 okulun spor malzemelerini temin ve teslim ettik. 2018 yılında sağlıklı yaşam yürüyüşlerini her hafta yapacak şekilde sürekli hale getireceğiz’’ dedi.

Onursal başkanlıktan istifa

İsmail Baran, açıklamasının bu bölümünde bir süredir devam ettirdiği Kocaeli Birlikspor Onursal Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklayarak, ‘’Bizim öneri ve tavsiyelerimizi dinlemediler. Bu nedenle de başarı çizgisini yakalayamadılar. Tavsiyelerimizin dikkate alınmadığı bir kulüpte onursal başkan olarak kalmak anlamsız olurdu bu nedenle de istifa ettim’’ dedi.

Burslar ödenecek

İsmail Baran, 4 yıllık üniversitelerde okuyan öğrencilere verilen bursların ödeneceğini belirterek, ‘’3100 öğrenciye bu sene Ocak ayından itibaren burs ödemeleri başlayacak ve 6 ay süreyle verilecek. Bunu yapan tek belediye olmaya devam ediyoruz. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum ve maddi imkansızlıklar yaşayarak okumaya çalıştım. Bu nedenle bursun öğrenci için anlamını çok iyi biliyorum. Çocuklara bırakılacak en büyük miras eğitimdir’’ dedi.

Baran, İlimtepe’de Toki tarafından 310 dönümlük alan üzerinde yatırım yapacağını ve üniversite ile birlikte bu bölgenin daha da hareketlilik kazanacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826