banner2779
banner2752
banner2750

BARAN, KÖRFEZ’E OLAN SEVDAMIZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYOR
 Körfez’in kalkınmasında, modernleşmesinde, temiz ve yaşanabilir bir çehreye kavuşmasında, daha çağdaş hale gelmesi adına çalışmalarını gece gündüz sürdüren Belediye Başkanı İsmail Baran, “Körfez’e olan sevdamız her geçen gün daha da büyüyor. Bu kente sevdalı biri olarak daha büyük bir aşk ve şevkle görevimizi ekip arkadaşlarımız ile birlikte yerine getiriyoruz.” Dedi.

Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Başkan Baran, zamanının büyük bir kısmını kentte yapılan çalışmalara ve Körfezlilere ayırıyor. Bu çerçevede halkın taleplerini bir, bir yerine getirerek çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Baran, tarihi, turizmi ve yeşiliyle ön plana çıkan Hereke bölgesinde çeşitli çalışmaları inceledi.

Yayla Yoluna 5 bin 350 ton Sıcak Asfalt

Yıllardır halkın talepleri arasında yer alan Yukarı Hereke Yayla Yolu sıcak asfalta kavuştu. 7 metre genişlik ve 3 kilometre uzunlukta olan yayla yoluna 8 bin 350 ton mekanik malzemenin yanı sıra 5 bin 350 ton sıcak asfalt atıldı. Ayrıca burada vatandaşların doğada daha sağlıklı bir şekilde piknik yapmaları adına kamelyalar ve dinlenme alanlarının yapılacağını ifade edildi.

Körfez Tarihine ve Değerlerine Sahip Çıkıyor

Körfez Belediyesi tarafından inanç turizminin alt yapısını oluşturmak amacıyla kent genelinde bulunan tarihi bölgeleri tadilat ve restore ediyor. Tufan Dede olarak bilinen türbenin restore edilmesi için gerekli çalışmaları başlatan Körfez Belediyesi, geniş bir alana yayılı olan Türbenin etrafını çevirerek vatandaşların ziyaretlerini daha rahat bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Bu kapsamda belediye ekipleri yoğun ve eski ağaçların olduğu bölgenin temizlik çalışmalarına zaman kaybetmeden başladı. Bulunduğu mevkinin yüksek olması sebebiyle bayrak direklerininde konulayacağı ifade edildi.

Başkan Baran, “Bu Hizmetler Bizim Vefa Borcumuzdur”

Değerlerine sahip çıkan bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Baran, “Tarihi ve kültürel mirasımızı aslına uygun olarak gelecek nesillere aktarabilmek için hiçbir mazeret göstermeden çalışıyoruz. Anadolu'nun Türk yurdu olarak kalması için canlarını seve seve veren atalarımıza, yapılan bu hizmetler bizim vefa borcumuzdur" dedi. Restorasyon çalışmalarının kısa zamanda tamamlanarak türbenin vatandaşların ziyaretine açılacağını ifade eden Başkan Baran, Tufan Dede Türbesine vatandaşların ulaşımlarını rahat bir şekilde sağlamaları adına yeni yol açacaklarını söyledi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751