BARAN; SPORUN ADRESİ KÖRFEZ OLACAK
 Körfez Belediyesi, ilçede bulunan gençleri yetenekleri doğrultusunda spora yönlendirmek ve sağlıklı gelişimlerine katkı sağlamak için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak spor birimi kurdu.Yeni kurulan spor birimi sorumlusu Ali Osman Başolarak belirlendi. Belediyeye ait spor tesislerinin daha verimli şekilde kullanılması, yeni spor tesislerinin kurulması, amatör kulüplere desteklerin arttırılması,yeni branşlarda spor okullarının kurulması ve yaz-kış spor olanakları ile Kocaeli’de farkını gösterecek projeler hayata geçirilecek. Bu birimle birlikte hem gençliğe yönelik eğitici ve yönlendirici hizmetler sunulurken hem de kurumlarla işbirliği içerisinde gençlere yönelik sportif faaliyetler uygulanacak.

Uluslararası Sporcular Körfez’den Çıkacak


İlk olarak güreş, yüzme, basketbol, voleybol, futbol, kick boks gibi dallarda sporu tavana yaymak ve uluslararası arenada temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlayan Körfez Belediyesi, Körfez’de spor yapma imkanı sağlamayı, profesyonel hizmetleri sürdürmeyi, amatör spor kulüplerine yardım işlerinin organize edilmesi, gençlere spor malzemesi verilmesi, ilçemizde gençlerimize yönelik sportif etkinlikler düzenlemesi, sportif etkinliklerle verimliliği artırmayı amaçlıyor. Bireylerin spor bilincinin oluşturulması ve spora en üst düzeyde katılımın sağlanması için gerekli projeler üretilecek. Belediyeye ait saha ve tesislerinin onarım, bakım ve işletilmesi sağlanacak. Spor birimi, amatör kulüplere ayni ve nakdi yardım yaparak gerekli desteği sağlayacak.

Spora ve sporculara her türlü desteği veren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor en temel ulaşım aracımızdır." dedi.

Birçok Dalda Çocuklarımız Spor Eğitimi Alacak

Başkan Baran, Körfez’de her gencin bir spor dalıyla uğraşmasını istediklerini belirterek; “İlçemizde her gencimiz bir spor dalı ile uğraşabilecek olanaklara sahip olması büyük önem verdiğimiz ve yoğun çalışmalar yürüttüğümüz bir konudur. Gençlerin sporun her branşındaçalışmalarını yapabilecekleri spor tesisleri oluşturacağız. Ülkemizi ve ilçemizi uluslararasımüsabakalarda temsil edecek gençleri destekleyerek milli sporcular yetiştirmeyiarzu ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarını başlattığımızgüreş, yüzme, basketbol, voleybol, futbol, kick boksdallarında yüzlerce çocuk ve gencimiz spor eğitimi alacak.” dedi. 

Sosyal Ve Kültürel Verimlilik Artırılacak

Spor birimi; sportif ve kültürel etkinlikler, sporla ilgili panel, konferans, söyleşiler ve bu tür kültürel çalışmalar yaparak sporcuların sosyal - kültürel verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Birim, özellikle gençlerin 12 ay boyunca spor yapabilmelerine imkanı sağlayacak yeni projeleri de beraberinde hayata geçirecek.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817