banner2779
banner2752
banner2750

Baran Yabancı Öğrencileri Ağırladı
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Comenius Programı kapsamında gelen dünya çocuklarını ilçemizdemisafir ederek ülkemizin ve Körfez’in misafirperverliğini tüm dünyaya gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle kültürel paylaşım platformu Comenius projesinin okul ortaklıkları kapsamında, General Edip Bayoğlu İlköğretim Okulunun konuğu olarak Körfez’e gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ı ziyaret etti. Başkan Baran, konuklarına ilçenin kültür elçiliğini yaptı.

Dünya Çocukları Körfez’e Misafir Oldu

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kültürel paylaşım platformu ‘Comenius’ çerçevesinde proje ortaklarından General Edip Bayoğlu İlköğretim Okulunun konuğu olarak 16 öğrenci ve 20 öğretmenin bulunduğu heyet Körfez İlçesine misafir olarak geldi. Bu kapsamda İspanya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan ülkeleri misafirleri,Körfez’e gelerek Demokratik ve Kültürel Değerler ile ilgili girişimlerde bulundu.

Körfez Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette, Körfeze gelen yabancı öğrenciler merak ettikleri soruları Başkan Baran’a ilettiler. Körfez hakkında çeşitli bilgiler veren ve ilçenin Türkiye’nin can damarının olduğu bölge olduğunu belirten Başkan Baran, öğrencilerin sorularını tek tek cevapladı.

Başkan Baran, “Bu Tür Girişimlerin Önemi Çok Büyük”

Comenius programının amacının ülkeler arası birliği ve beraberliğini güçlendirdiğini belirten Başkan Baran, “Demokratik ve Kültürel Değerler açısından yapılan bu girişimlerin önemi çok büyüktür” dedi. Ayrıca program kapsamında açıklamalar gerçekleştiren Başkan Baran sözlerine şöyle devam etti, “Ülkemizi ve bizleri tanımak için buraya gelen misafilerimizKörfezimize hoş geldiniz. Ülkeler arası bağı kuvvetlendirmek, hepimiz için çok önemli. Bilgi ve becerilerinizi geliştirmeniz, aynı zamanda da yeni bir çevre, yeni bir ülke, oranın kendi geleneklerini ve ortamlarını görmeniz sizler için çok büyük bir kazanım ve kazançtır.Bu çalışmada daha küçük yaşlardan öğrencilerimizin hem dünya kültürlerinin birbirine yaklaşımı bakımından o ülkeleri genç yaşta görmeleri açısından önemli olduğunu düşünüyorum ve bu çalışma için teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra dünyada bütün ülkeler olarak bizim yaşadığımız çağdan sonra yetişen nesil yarın karar verici yapıda olacaklar” dedi.

Kendisini ziyaret eden misafir öğrencileri Körfez’de görmekten son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Baran, “Bu ziyaretlerle dünya ülkelerinin insanlarının birbirine daha da yakınlaşacağını düşünüyorum. Yüz yüze ilişkilerin bunu daha da geliştireceğini düşünüyorum. Hepinize yapmış olduğunuz bu ziyaretten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Baran, daha sonra yenilen yemek sonrası öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler takdim etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751