banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Baran’dan  24 Temmuz Gazeteciler Günü Ve Basın Bayramı Mesajı

Başkan Baran, geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda basının çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Başkan Baran, 24 Temmuz'un Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kutlanması nedeniyle yaptığı açıklamada; “Basın sektörü, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biridir.  Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda yüklendikleri sorumluluk duyguları içinde tarafsız olarak toplumun haber alması adına görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum.

Bilindiği gibi, 24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyet’in ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908’de çıkan gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu yana 24 Temmuz tarihi Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün çok önemli katkıları bulunuyor. Görevlerini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir.

Bizler yerel yönetim temsilcileri olarak, yerel basına büyük önem veriyoruz. Bizi şehrimizdeki insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak yerel basındır. Sadece yapılan değil yapılmayanları da gündeme getirerek, bizlere yön göstermeleri de son derece önemlidir. Bu kurumları ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın yayın çalışanları ise bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır.

Tüm basın mensuplarımızın ve özellikle yerel basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, saygılar sunarım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826