Baran’ın birlik çağrısına STK’lardan yoğun katılım
 Toplantıda konuşan Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can,  yaşanan kar yağışı ve fırtına sırasında 130 elektrik direğinin yıkıldığını, köylerin elektriksiz kaldığını söyledi.


Bütçe 230 milyon

2017 yılı bütçesini ile ilgili açıklama yapan İsmail Baran, “2017 yılı için 230 milyonluk bütçe ayırdık.  120 milyonu ise sadece yatırımlar için kullanılacak” dedi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde sivil toplum kuruluşları buluşmasını gerçekleştirdi. Programa Körfez  Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkan Yardımcıları, AKP Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Belediye Meclis Üyeleri, Körfez İlçesi Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar, mahalle muhtarları, dernek ve oda başkanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Körfezi hak ettiği yere getirelim diye istişare yapıyoruz. İlçemiz çok daha iyilerini hak ediyor. Bütün sorunları bir bir çözüyoruz. Körfez’in dününden gelen sorunları var. 2023 hedefine giderken ulaşmamız gereken hedeflerimiz var” dedi.



 
Baran, sabotaj şüphesi dedi.

 Daha huzurlu ve yaşanabilir bir kent hayal ettiklerini belirten Baran, “Bu çok zor bir olay değil. El ele verirsek Körfez’i cennete çevirebiliriz. Her zaman halkımızla iç, içe gönül gönüleyiz. Kenti beraber yönetelim anlayışında halkın vereceği fikirler bizim için çok önemlidir. İlçemizde her şey tamamlandı demiyoruz. Ama çok büyük sorunları çözdük. Çözmeye de devam ediyoruz. Bu kadar çok kar yağışını daha önce görmedim. İlimtepe’de çok var. Geçen hafta enerji bakanımızla hatlarımızı gezdik. Bir anda bu kadar büyük arızanın oluşması mümkün değil. Sabotaj ihtimali olduğunu işaret etti. Ana halterlerde kablolarının kesildiğini biliyoruz” dedi.


 

Vatanımıza sahip çıkmalıyız
Konuşmasına devam eden Baran, “Zalimler bu milletin huzurunu istemese de binlerce yıl kardeş kardeş yaşayan bu millet kıyamete kadar kardeş kalacaktır Aramızda nifak ve şeytanları sokmayacağız. Vatan savunmasında verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan için herkes kendini sorumlu bilmeli. Sadece kaymakam değil, belediye başkanı değil hepimiz sorumluyuz. Bölgemizde vatan haini varsa açığa çıkartmak hepimizin görevidir. 15 Temmuz’dan sonra ülkemize dış güçlerin açık saldırı yaptığını görmekteyiz. Ülkemize saldıranlar açık açık ortada. Düşmanımız daha fazla. Vatanımıza çok daha sıkı sıkı sarılmalıyız. Ekonomiyi arttırmak için dövizlerimiz bozdurmalıyız. Evlatlarımızı vatan, millet, bayrak, Allah ve peygamber sevgisiyle yetiştirmeliyiz” dedi.

 

230 milyon TL bütçe ayırdık
2017 yılı bütçesi için rakam veren Baran, “32 aylık süre boyunca ilçemizde büyük projeler gerçekleştiriyoruz. İlçemizin kronikleşmiş birçok sorunu var. Devlet hastanesi eksiği var, ona el attık. 630 metre karelik bir devlet hastanesi yapıyoruz. İlçemizde bir fakülte yoktu. O da yapılıyor. İlimtepe alışveriş kültür merkezimiz ve spor salonunun temelinin 2017’de atacağız. 2016 yılında 191 milyon TL bütçe gerçekleştirdik. 60 milyonluk yatırım yaptık. 2017 yılında yapılacak yatırımlar için 230 milyonluk bütçe ayırdık.  120 milyonu ise sadece yatırımlar için ayırdık” şeklinde konuştuk.

 

130 elektrik direği yıkıldı
Ardından söz alan Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can “Herkes aynı siyasi partiye oy vermek ve aynı düşünmek zorunda değil. Önemli olan birbirimizi sevip, güvenmemiz. Bunu yaptığımız takdirde ekonomimize ve milli birliğimize yapılan saldırılar def edilir. Kamu hizmetlerine yapılan niteliğin artması bakımından hizmet etmek zorundayız. Belediyemiz istediğimiz tüm kamu hizmetlerine gerekli desteği veriyor. Bu kapasitesinin yüksek olmasını gösteriyor. Enerji kaynaklarımızda yaklaşık birkaç haftadır sıkıntı var. Ancak ne olursa olsun vatandaşımıza enerji ulaştırmak zorundayız. Bugün veya yarın şartlar düzeldiğinde Körfez’in bütün mahallerine elektrik verilecek. 130 elektrik direği yıkıldı. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Yıkılan direkler nedeniyle elektrik alamayan köylerimiz var, ama en kısa zamanda enerji verilecek” dedi.

Toplantının devamında da STK başkanlarına söz hakkı verildi. Konuşma yapan Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, ilçede yapılması gerekenleri sıraladı. Karadeniz, ilçede en önemli sorunlar arasında otopark, yolların yetersizliği gibi sıkıntılar olduğunu, ilçenin acilen tır parkı, muayene istasyonuna gereksinim duyduğunu belirtti. Karadeniz, şoför esnafının da sıkıntılarını aktararak, bunun için de çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti. İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Muhammed Saraç’da konuşmasında ilçede kurulacak olan bir bilim merkezine ihtiyaç olduğunu ve bu şekilde Nobel ödülü alabilecek gençlerin yetişebileceğini söyledi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817