banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 BARIŞ PLATFORMU’NUN İLK ADRESİ KOCAELİ KENT KONSEYİ

 

Kürt Açılımı süreciyle başlayan barış müzakerelerine destek olmak isteyen sivil toplum kuruluşları, sürdürdükleri çalışmalara destek istemek amacıyla 29 Haziran`da Emex Otel`de yapacakları açılım sempozyumuna davet emek için sivil toplum kuruluşlarını ziyarete başladı. Bu anlamda Kocaeli Barış Platformu`nun ilk adresi ise Kent Konseyi oldu.

 

Barış Platformunu Anlattılar

Dr. Ömer Faruk Gergerlioglu başkanlığında, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, İnsani Değerler Birliği (İDEBİR) üyesi Yusuf Aygün ve MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Medine Küçük’ten oluşan Barış Platformu temsilcilerini, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Halil Atay, Kadın Meclisi Başkanı E.Ceylan Balcıoğlu ve Kentlilik Bilinci Çalışma Grubu Başkanı Cem Şakoğlu karşıladı.

Kocaeli Barış Platformu hakkında bilgi veren platform sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu, “6 ay önce başlatılan çözüm sürecine destek vermek amacıyla geniş tabanlı yerel bazda bir çalışma başlattık. Türkiye`de kanın durmasını istiyoruz. Barış süreci sadece bazı kurumlara bırakılmamalıdır. Bizler Barış Platformu temsilcileri olarak, gerçekleştireceğimiz çalışmalar ve sempozyumla, Kocaeli Kent Konseyi’nden de bir konuşmacı ile sizlerin desteğini alarak önereceğiniz adayların ve barışa destek veren çevrelerin sesini daha yüksek bir şekilde duyurmak arzusundayız.” dedi.

 

Süreçten Umutluyuz

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, Türkiye’nin otuz yıllık sıkıntısını çözme gayreti hepimizin arzu ettiği bir şey. Terör Türkiye`nin 30 yıl boyunca milli kaynaklarını tüketti. Teröre bulaşan ya da sebep olan insanların topluma kazandırılması herkes için faydalı olacaktır.” dedi.  Kent Konseyi olarak söz konusu çözüm sürecine gönülden destek olduklarını ifade eden Kahraman, sivil toplum kuruluşlarının amacının hükümete farklı bir bakış açısı kazandırmak olduğu hususu üzerinde durdu. Daha önce kendileriyle görüşme gerçekleştiren Akil İnsanlar Marmara Bölge Heyeti temsilcilerini oldukça önemsediklerine değinen Kahraman, toplantının oldukça verimli geçtiğini ve bu sürecin olumlu sonuçlanacağından umutlu olduklarını söyledi.

 

Öncelikle Sağlıklı Bir Zemin Oluşturmalıyız

Barış Platformu temsilcilerini Kent Konseyi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ise, “Türkiye’de bu konuyla ilgili ciddi bir bilgilendirme eksikliği var. Bu konunun öncelikle sağlıklı bir şekilde konuşulması ve tartışılması gerekmektedir. Kocaeli barışı konuşmalı, kafadaki sorular sorulmalı ve cevaplar alınmalıdır. Bu ülke hepimizin, dolayısıyla bu sorunları yine bu ülkenin bireyleri çözecektir. Türkiye demokrasi ve insan haklarını geliştirerek kendi sorunlarını çözebilecek kapasiteye sahip bir ülkedir. Bu bağlamda attığınız adım ilham vericidir. Bizler de Kent Konseyi temsilcileri olarak, birlikte hareket ettiğimiz sivil toplum örgütleri ile sizlerin yanında olacağımızı belirtmek ister ve çalışmalarınızda başarılar dileriz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826