Başkan Aygün: “Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız"

Türkiye Genelinde Protestolar Sürüyor

İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları ve Filistinlilerin Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalması Türkiye genelinde protesto ediliyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de Filistin’e destek amacıyla TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu ile Ümmetin Temsilcileri Vakfı’nın düzenledikleri basın toplantılarına katıldı. TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan ve dostluk grubu üyesi milletvekillerinin katılımıyla Yıldız Köşkü’nde gerçekleşen basın toplantısında önemli mesajlar verildi.

Türkiye-Filistin Dostluk Grubu

Hasan Turan, Ramazan Bayramı arifesinde İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenlediği baskın ve saldırıların kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi. Son bir haftada yapılan saldırılar sonucu bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce Filistinli masum vatandaşın yaralandığını, Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında da çocuklar ve siviller başta olmak üzere onlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirten Turan, İsrail'in uluslararası hukuku çiğneyerek insanlık onurunu ayaklar altına aldığını vurguladı. İnsanlığın Filistin'de can çekiştiğine belirten Turan açıklamasında “Filistin halkının topraklarındaki her türlü işgal son bulmalı, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik eylemleri engellenmelidir." dedi.

Ümmetin Temsilcileri Vakfı

İsrail’in alçak saldırılarına karşı bir tepki de Ümmetin Temsilcileri Vakfı’ndan geldi. Parlamentolar Arası Kudüs Platformu ve Ümmetin Temsilcileri Vakfı (ÜTEV), İsrail polisinin Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları ile Mescid-i Aksa baskınını kınayarak, Filistin için dayanışma çağrısında bulundu. Aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı da olan ÜTEV ve Parlamentolar Arası Kudüs Platformu Başkanı

Nureddin Nebati yaptığı açıklamada “Mazlum Filistin halkını zulümden kurtarmak ve Aksa’mızı özgürlüğe kavuşturmak için her platformda mücadele vermeye ve Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu ile Ümmetin Temsilcileri Vakfı’nın düzenlediği basın toplantılarına katılarak mazlum Filistin halkının yanında olduğunu gösteren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yapılan toplantıların önemine değindi. Kudüs’ün İslam’ın onuru ve Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirten Başkan Aygün, “Bütün dünya İsrail’in zulmüne sessiz kalsa da biz kalmayacağız. Devlet terörü işleyen İsrail mazlum Filistinli kardeşlerimizi şehit ediyor. İsrail’e yaptığı her zulmün ve katliamın hesabını sormak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kudüs için, Aksa için, Filistin halkının onurlu mücadelesini tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817