BAŞKAN AYGÜN ŞANTİYELERİ GEZDİ, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Birbirinden Önemli Projeler

Gönül belediyeciliği şiarıyla çalışmalarını sürdüren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilçeye birbirinden önemli projeler kazandırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiği, rutin hizmetlerin de aksamadan devam ettiği Derince’de Başkan Aygün, bir yandan vizyon projelerini de bir bir hizmete sunuyor. Başkan Aygün son olarak beraberinde Derince Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala ve Etüt Proje Müdürü Tarık Duman ile birlikte Yenikent Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazar Alanı, Araptepe Kentsel Yenileme, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Fatih Spor Kompleksi ve Fatih Gençlik ve Spor Merkezi projelerinde devam eden çalışmaları inceledi.

Sosyal Tesislerin Yapımı Sürüyor

Başkan Aygün, ilk olarak Yenikent Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazar Alanı projesinde incelemelerde bulundu. Kapalı pazar etabı geçtiğimiz yıl aralık ayında hizmete açılan yapının sosyal tesislerinin de tamamlanmasıyla vatandaşların kullanımına sunulacağını belirten Başkan Aygün, projenin bölge için önemli olduğunu ifade etti. Yenikent Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazar Alanı projesi kapsamında çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte üst katlarda düğün salonları, nikah ve çok amaçlı salon, bowling salonu, kafeteryalar, kurs merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarına ayrılmış alanlar faaliyete geçecek.

Kentsel Yenileme Çalışmaları

Başkan Aygün ve Başkan Yardımcısı Pala, Yenikent Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazar Alanı’ndaki incelemelerin ardından Araptepe Kentsel Yenileme proje alanına gittiler. Kentsel yenilemede örnek proje olarak nitelendirilen çalışmalardaki son durumu yerinde inceleyen Başkan Aygün, bölgeye depreme dayanıklı, yeşil alanlara sahip modern binalar inşa edildiğini belirtti. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alanda devam eden kentsel yenileme çalışmalarıyla bölgeye 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı kazandırılıyor.

Kalıcı Çözüm Sağlanacak

Kentsel yenileme çalışmalarının ardından ise Başkan Aygün, yapımı devam eden Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Projenin Derince için önemli olduğunu belirten Başkan Aygün, “Bu tesisimizle birlikte inşallah yaşanan sıkıntılara kalıcı

bir çözüm üreteceğiz” dedi. Vatandaşların sıkça şikayetlerine konu olan sokak hayvanları konusunda çok önemli bir çözüm imkanı sunacak olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alanın bulunduğu idari bina ile birlikte köpek ve kedi barınakları yer alıyor.

Fatih’te İki Önemli Proje

Başkan Aygün ve Başkan Yardımcısı Pala son olarak ise Fatih Mahallesi’ndeki iki proje alanında incelemelerde bulundu. İlk olarak yapımı devam eden ve bölgede tesisleşme noktasında çok önemli bir eksikliği giderecek Fatih Spor Kompleksi’nde çalışmalardaki son durum incelendi. Başkan Aygün, 700 m2 inşaat alanına sahip projede 2 katlı sosyal tesis, halı saha, kafe, seyirci alanı, çok amaçlı salon ve eğitmen odalarının yer alacağını belirtti. Son olarak ise Fatih Mahallesi’nde Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapılacağı alanda incelemeler yapıldı. Gençlik Merkezi bünyesinde özel ders çalışma odaları, kütüphane, derslikler, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi ile açık futbol sahası ve çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817