BAŞKAN AYGÜN’DEN DERİNCE GENÇLİĞİNE ARMAĞAN

Çocuklar ve Gençler İçin Bir Tesis Daha

Çocuklara ve gençlere yönelik projelere özel önem veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilçeye yeni bir tesisi daha kazandırdı. Derince’de birbirinden önemli tesisleri hizmete sunan Başkan Aygün’ün son projesi olan Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışı için tören düzenlendi. Fatih Sultan Mahallesi, Engin Caddesi, Murat Sokak adresinde yapılan açılış programı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Yetkin Koçaş, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların iştiraki ile gerçekleşti.

En Büyük Gücümüz Gençlerimiz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Suriyeli Lina İsmail’in İstiklal Marşı’mızın 10 kıtasını okuması açılışa katılanlardan yoğun alkış aldı. Programda ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise önemli mesajlar verdi. Başkan Aygün, konuşmasında şunları söyledi; “Kuşkusuz bugün çok anlamlı bir gün. Tarih boyunca bağımsızlığından taviz vermemiş bir millet olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kıvançla kutluyoruz. Bu kutlu günde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin görevi’ Bizler de bayram coşkusunu yaşadığımız bugün açılışını yaptığımız tesislerimizi çocuklarımız ve gençlerimize armağan ediyoruz. Gençlerimizi önemsiyor, onlara değer veriyoruz. 2023 hedefimize doğru emin adımlarla ilerlerken en büyük gücümüzü gençlerimizden alıyoruz. Geride kalan yaklaşık 2,5 yıllık süreçte kuşkusuz ilçemizde birçok önemli projeyi hayata geçirdik” dedi.

Gençliğe Hizmet, Geleceğe Yatırımdır

Başkan Aygün konuşmasında “Bizi en çok heyecanlandıran, en çok mutlu eden projelerimiz ise çocuklarımız ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız oldu. ‘Gençliğe hizmet, geleceğe yatırımdır’ anlayışıyla hareket ederek sporda ve eğitimde kentimize değer katan projeler ürettik. Geçtiğimiz yıl Dumlupınar Mahallemizde hizmete açtığımız Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezimiz alanında örnek oldu. Temmuz ayında yine Fatih Mahallemizde Bahattin Çelik Spor Kompleksi’mizi hep birlikte hizmete açtık. İlçemizdeki 5 ayrı parkımıza inşa ettiğimiz futbol sahalarımızı da yine çocuklarımız ve gençlerimizden gelen talep ile şekillendirdik. İnşallah yakın zamanda 11 ayrı parkımızda daha halı sahalarımızı tamamlayarak çocuklarımızın kullanımına sunacağız.  Bugün açılışını yapmış olduğumuz Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi’miz de ilçemize kazandırdığımız bir diğer önemli tesisimiz. 3.000 metre kare proje alanına inşa ettiğimiz iki katlı binanın yer aldığı tesisimizde kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odası, açık futbol sahası, fitness grubu ve oyun alanları yer alıyor. Kısacası spordan, eğitime ihtiyaç duyulan tüm unsurlar Gençlik Merkezimiz bünyesinde yer alıyor. Tesislerimiz çocuklarımıza, gençlerimize, Derince’mize hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Bayram Coşkusu ve Açılış Heyecanı

Başkan Aygün’ün konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, kürsüye çıktı. Kent genelinde projelerin hızla devam ettiğini söyleyen Çakmak “Şehrimizin her tarafında bir yandan coşku var hem de böyle güzel eserlerin açılışları var. Daha önce de hem Dumlupınar hem de Fatih mahallelerimizdeki gençlik merkezlerimizin açılışlarına iştirak etmiştim. Bugün yine son derece güzel bir tesisimizi hizmete açıyoruz. Böyle güzide bir tesisi ilçemize kazandırdığı için değerli belediye başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Arzu ettiği zaman insan her yerde hizmet ediyor. Bahane bulan hizmet üretemez. Hizmet üretmek isteyen başkanımız gibi projeleri hayata geçiriyor. Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemizin de her daim katkıları var. Allah’ın izniyle başkanlarımız seçim beyannamelerinde taahhüt ettikleri projeleri henüz 2,5 yıllık süreçte tamamladılar. Bununla gurur duyuyoruz. Allah hepimizi hizmet edenlerden eylesin. Hayırla anılmayı hepimize nasip eylesin” dedi. Çakmak konuşmasının sonunda tüm katılımcıların 29 Ektim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Kaymakam Dallı’dan Mesajlar

Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın ardından Derince Kaymakamı Meftun Dallı bir konuşma yaptı. Dallı konuşmasında, “Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum. Sayın başkanımızı böylesi güzel bir tesisi Fatih Sultan mahallemize kazandırdığı için tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyoruz. Başkanımızı yakından takip ediyorum. Kendisi gençlerle sürekli iç içe, bir arada. Sadece tesisleri kazandırmakla kalmıyor kendisi de sürekli gençlerimizle bir arada. Gençlere iyi şeyler, güzel imkanlar sunmak gerekiyor. Gençlerimize spor yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, ders çalışabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri güzel hizmetler sunduğunuz zaman onun karşılığını alabiliyorsunuz. Bu tesisimizin inşallah Fatih Sultan mahallemize çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Derince’mize hayırlı olsun. İnşallah gençlerimiz burada hem spor yaparlar, hem de derslerine çalışarak iyi vakit geçirirler” dedi.

Sıfır Atık Projesine Vurgu

Açılış programında son konuşmayı yapan isim AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu oldu. Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi açılışının hayırlı olmasını temenni eden Katırcıoğlu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın yıl dönümünde gençlerimiz, kadınlarımız, ailelerimiz için daha sağlıklı, daha mutlu olabilecekleri bir tesisin açılışını yapıyoruz. Zeki Aygün ağabeyimiz belediye başkanlığı döneminde gençlere ayrı önem veriyor. Kadınlara çok daha özel önem veriyor. Derincelilere en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Sadece bildiğimiz belediye çalışmalarının yanında tarımla ilgili çalışmaları da hayata geçiriyor. Sıfır Atık ve çevre ile ilgili çalışmaları da hayata geçiriyor. Bence diğer belediye başkanlarımıza da çok güzel örnek oluyor, örneklik teşkil ediyor. Geçtiğimiz haftalarda çok önemli bir çalışmaya imza attı ve ilk çalışmayı kendi ilçesinde başlattı. Atık gıdaları komposta çevirme noktasında Sıfır Atık projesiyle birlikte hem çiftçimize hem tarım yapmak isteyen kadınlarımıza, gençlerimize özel bir projeye imza attı. Hem çiftçilere hayvan yemi, hem de gübre olabilecek Türkiye’de bir ilk projeye de inşallah başkanımız imza atacak” dedi.

Spor ve Eğitimin Yeni Merkezi

Katırcıoğlu, konuşmasının devamında “Bizler milletimize hizmet etmek için yola çıktık ve sizlere verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bunlardan birisi de bugün bu kompleksin açılışı. Her annenin her babanın yakından ilgilendiği konu çocuklarımızın geleceği. Çocuklarımızın iyi bir insan olarak yetişmesi her ailenin isteği. Biz gençlerimiz sporla beraber olsun istiyoruz. Kötülüklerden uzak tutmak için kültüre, sanata ve spora yönlendirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın teknolojiyi bilinçli ve aktif bir şekilde kullanmalarını istiyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların başarısı bizlerin başarısı olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından Ünal Köprülü’nün yaptırdığı dua ile birlikte tesisin resmi açılışı gerçekleştirildi. Başkan Aygün’ün Derinceye kazandırdığı Fatih Sultan Gençlik ve Spor Kompleksi, bünyesinde kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol sahası, fitness grubu ve çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları yer alıyor. Alanında uzman isimlerin görev alacağı merkezde eğitim alacak çocuklar ve gençler, burada spordan eğitime kadar diledikleri tüm hizmetlere ulaşabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817