Başkan Aygün’den Güreşlere Davet

Son Değerlendirmeler Yapıldı


Bu yıl üç gün boyunca birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan 16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri için artık son hazırlıklar tamamlandı. İshakçılar’da düzenlenecek olan festival öncesi Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, güreş komitesi ile bir araya geldi. Başkan Aygün’ün makamında gerçekleşen görüşmede Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar ve İbrahim Şirin, Meclis Üyeleri İmdat Gülcan ve Bahattin Çelik, Çavuşlu Mahalle Muhtarı İsmail Turan, Derince Taşköprülüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Çiftçi, Derince Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan ile güreş camiasının öne gelen isimlerinden Rıdvan Kara hazır bulundu.

Üç Gün Boyunca Devam Edecek

İshakçılar’da üç gün boyunca gerçekleşecek olan güreş organizasyonu ile ilgili son değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Başkan Aygün, tüm güreş severleri ve vatandaşları bu büyük şölene davet etti. Derince’nin en önemli geleneklerinden biri olan Taşköprü Festivali’nin önemine vurgu yapan Başkan Aygün, 13 Eylül Cuma günü mehteran yürüyüşü ve Mevlidi Şerif ile başlayacak olan programın 15 Eylül Pazar günü düzenlenecek güreşlerle noktalanacağını ifade etti. Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenleyeceği bu yıl ki etkinliklere güreş camiası, sporseverler ve bölge sakinlerinin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Programı:

13 Eylül Cuma:

İshakçılar Er Meydanı

13.30: Cuma Namazı’ndan sonra Mehteran eşliğinde kortej

14.00: Mevlidi Şerif

14 Eylül Cumartesi:

Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı:

13.30: Mehteran Konseri

14.00: Kuran-ı Kerim Tilaveti

14.30: Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Mukabelesi (Mürsel Paşa Türk Müziği Topluluğu)

İshakçılar Er Meydanı

20.00: Konser (Ramazan Çelik)

15 Eylül Pazar:

İshakçılar Er Meydanı

10.00: Yağlı Güreşler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817