BAŞKAN BARAN: BEN İÇİNİZDEN BİRİSİYİM VE BURADA YAŞAYACAĞIM
 Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk ve yönetiminin ev sahibi olduğu kahvaltılı toplantıya, Ağadere’de esnaflık yapan vatandaşlar davet edildi ve kalabalık olarak katıldılar. Tanışma ve birlik, beraberlik adı altında düzenlene toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Yahya Öztürk, katılan esnafa ve belediye yetkililerine teşekkür etti. Daha sonra konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2016 yılında Körfez’e 60 milyon liralık yatırım planlandığını söyledi ve ‘’Körfez’in çehresi değişecek, bu artık bir dönemi sürer, yoksa ikinci dönem mi olur, buna zatialileriniz karar verecek. Ben içinizden birisiyim ve burada yaşayacağım. 50 yıl sonrasını düşünerek planlar yapıyoruz, bu toplantılar diğer mahallelerde de devam edecek ve sorunları dinleyeceğiz’’ dedi.

Konuşmalardan sonra esnafa söz hakkı verildi ve sorunları iletmeleri istendi. Söz alan esnafın ilettiği sorunların başında otopark sıkıntısı gündeme geldi. Vatandaşlar, özellikle Ağadere başta olmak üzere gelen müşterilerin araçlarını park edecek yer bulamadıklarını, bu nedenle de İzmit’e gittiklerini söylediler. İsmail baran, bu konuda esnafın da hatalı olduğunu ifade ederek, ‘’Ağadere esnafı caddeye aracıyla geliyor ve sabah park edip, akşama alıyor. Caddede oturanlar da araçlarını park ediyorlar ve günlerce kalıyor. İlk önce esnaf kendisi aracını otoparka bırakıp, yürüyerek işine gelecek ve işyerlerinin önü boş kalacak’’ dedi.

Caddeler ücretli olacak

İsmail Baran, yeni bir çalışma başlattıklarını ve konuyu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na ilettiklerini belirterek, ‘’İsteğimiz onaylandığı takdirde, Ağadere, Tuğrul, Mehmet Akif Ersoy gibi ana caddelerde otopark ücretli olacak. İlk bir saat park eden araçtan ücret alınmayacak, sonrası zamanlarda da ücreti alınacak. Bunu para için değil, caddelerdeki parkı azaltmak için düşünüyoruz. Ayrıca, Tütünçiftlik Kültür Merkezi altındaki 250 araçlık otoparkı da asfaltlama ve düzenleme yapıldıktan sonra hizmete sokacağız. Buna ilaveten Tütünçiftlik Dalyan Sokak’ta da bir otopark yeri hazırlıyoruz ve ilçedeki park sorununu çözeceğiz’’ dedi.

Marketler şikayet edildi

Toplantıda söz alan esnaflar, mahallelerde yer alan büyük marketlerin küçük esnafa yaşam hakkı tanımadığını belirterek, ‘’Çok erken saatlerde açılıp, geç kapatıyorlar. İstedikleri gibi de hareket edip, ruhsat aldıktan sonra genişleme yapıyorlar ve buna göz yumuluyor. Bize tanınmayan istisnalar onlara veriliyor. Bu konuda yardım istiyoruz’’ dediler. İsmail Baran, bu konuda izinsiz genişlemelerin ihbar edilmesini isteyerek, ‘’Bize bildirin gerekeni yapalım, marketler hakkında da çalışmalar yapılıyor ve nüfusa göre hangi işyerinden ne kadar ihtiyaç varsa belirlenip, fazlasına izin verilmeyecek’’ dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817