Başkan Baran; "Bu Ülkenin En Büyük  Sermayesi Sizlersiniz"

Gençlerin kendisini iyi yetiştirmesi gerektiğini belirten Başkan Baran, “Bizim en büyük sermayemiz, geleceğimiz sizlersiniz” dedi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gençlik Buluşmaları etkinliği kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Baran son olarak Emlak Konut İmam Hatip Lisesi’ne konuk oldu. Gençlere hayatından kesitler vererek tavsiyelerde bulunan Başkan İsmail Baran, “Bizim en büyük sermayemiz, geleceğimiz sizlersiniz. Ancak sizlerin de 21. yüzyılı iyi algılaması gerekiyor. Sadece sanal alemde değil, doğal yaşamda da Türkiye için mücadele veren bir nesil olmalısınız. Çünkü 2053 Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz.

DESTEĞİMİZ HEP SÜRECEK

Biz, sizlerin en iyi şartlarda eğitim görmesi ve kendisini geleceğe hazırlaması için her türlü desteği sunuyoruz. Bugün üniversite öğrencilerine burs veren tek belediyeyiz. 3 bin 200 öğrenciye burs veriyoruz. İlçede bulunan 72 okulumuzun tüm tadilat ve tamiratlarına destek oluyoruz. Spor malzemeleri vererek gençlerimizin daha sağlıklı bir şekilde büyümesi için çaba gösteriyoruz. Bizde talep edilenleri yerine getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEFLERİNİZİ İYİ BELİRLEYİN

“Körfez’i birlikte inşa ediyoruz” derken bunda gençlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan İsmail Baran, “5 sene sonra Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız. Hedef 2023 diyorduk. Sizler de hedef 2053 diyeceksiniz ve Türkiye’yi daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Bunun için hedeflerinizi ve ideallerinizi iyi belirleyin” ifadelerini kullandı.

GENÇLERDEN İSTİFADE ETMELİYİZ

Seçme ve seçilme yaşının düşürülmesi ile ilgili gelen soruya da cevap veren Başkan İsmail Baran, “Gençlerimizin siyasette daha fazla yer alması lazım. 18,20-22 yaşlarında meclis üyelerimiz olacak. Eskiden ‘gençtir, yetişmesi lazım’ anlayışı vardı ama gençlerimiz artık kendini çok güzel yetiştiriyor. Tabi jenerasyon farklılıkları ortaya çıkabiliyor. Ama gençlerin enerjisinden ve yenilikçiliklerinden istifade etmek lazım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817