Başkan Baran; “Dinimizi doğru  öğretemezsek  FETÖ gibi alçaklar  hep çıkar”
 Körfez Belediyesi’nin katkılarıyla Körfez Yeni Cami Kur’an Kursu’nda oluşturulan 4-6 yaş sınıfı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu ve İsa Taş, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Badem ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.


MİLLİ EĞİTİME DESTEK

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, “Müftülük olarak ilçemizde 43 Kur’an kursumuz ile hizmet ediyoruz. 89 eğitmenimiz ile kurslarımızda 1.142 öğrencimize dini eğitim veriyoruz. Son iki yıldır özellikle 4-6 yaş okul öncesi eğitime önem veriyoruz. Okul öncesi verilen bu eğitim Milli Eğitim’e alternatif değil, bir nevi onlara destektir. Talebelerimiz burada İstiklal Marşı’nı, sosyalleşmeyi, dini değerleri ve Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar” dedi.



YANLIŞ ŞEYLER ÖĞRETTİLER

“İyi bir nesil yetiştirmek yavrularımıza önce Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’i öğretmeliyiz” diyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Gelecek nesillere de dinimizi ehil ellerden öğretmemiz lazım. Geçmişte bu bilgileri öğretemedik. Ondan sonra hainler çıktı; En güzel dini biz öğreteceğiz dedi. FETÖ denen alçak ve aveneleri, yanlış şeyler öğretti. Sonucunda 15 Temmuz’da vatanı kaybetmeyle karşı karşıya geldik.



TEMELİ SAĞLAM ATACAĞIZ

Elhamdülillah şimdi bunlardan dersler çıkardık. Öğreneceksek, ehil ellerden öğreneceğiz.

Evlatlarımızın temelini sağlam atmak lazım. Dinini, vatanını, bayrağını ve milletini miniklerimiz önce burada öğrenecek. Daha sonrasında ise hangi eğitimi görürse görsün temeli sağlam olmuş olacak” ifadelerini kullandı. Başkan İsmail Baran’ın konuşmasının ardından Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can kürsüye geldi.



ASLA İZİN VERMEYELİM

“İlçemizdeki bu hizmetlerin yürütülmesi tatmin edici, gurur verici bir seviyede” diyerek sözlerine başkan Kaymakam Can, “Bu vesileyle müftümüze ve belediye başkanımız ile hizmetleri destekleyen cemaatimize teşekkür ediyorum. Bizler Bütün hizmetleri en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bu tür kurumlar devletin bilgisi ve müsaadesinin haricide olursa zaman zaman 15 Temmuz’da karşılaştığımız gibi sıkıntılı durumlarla karşılaşmak söz konusu olabilir. Merdiven altı din hizmetleri faaliyetlerine müsaade etmeyelim” dedi. Daha sonra minikler gösteri sunarken, kurdele kesimi de gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817