banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN BARAN İKİ YILLIK HİZMETLERİNİ ANLATTI
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, önceki akşam Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlediği programda görevde bulunduğu iki yıllık dönemde yapılan çalışmaları ve yeni dönem projelerini kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği basın toplantısı hazırlanan video görseli ile başladı. Daha sonra slayt eşliğinde bir sunum yapan Baran, kendisinden önceki bütün belediye başkanlarına hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti.

 

YOĞUN KATILIM

Bu arada Baran’ın iki yıllık değerlendirme toplantısına ilgi de büyük oldu. Toplantıya katılanlar arasında, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mustafa Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, AKP Körfez İlçe Başkan Osman Bağdem, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, SP Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, BBP Körfez İlçe Başkanı Mustafa Arha, siyasi parti temsilciler, meclis üyeleri, çeşitli STK’lar ve Körfezli vatandaşlar katıldı.

 

“KÖRFEZ, İLİM KENTİ OLACAK”

Hizmet sunumuna ilçeye kazandırılacak olan üniversite projesi ile başlayan Başkan Baran, “Kocaeli Üniversitesi’nin Körfez kampusunun temelini haziran ayına kadar atacağız. Körfez’in bir ilim kenti olmasını istiyoruz. İlimtepe’de 150 dönümü aşkın bir üniversite alanımız var. Burayla ilgili iki üç alternatif üzerinde çalışıyoruz. Bölgeye mutlaka bir üniversite gelecek” dedi.

 

“OSMANLI HAYRANIYIM”

Eski belediye hizmet binasının olduğu alana yapılacak olan kampusun Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile hazırlanacağını dile getiren Baran, “Ben Osmanlı hayranıyım. Cumhuriyet döneminde yapılan binalardan memnun değilim. O beton yığını binalar bana sıkıcı geliyor. Belediyemizin bütün projelerinde Osmanlı mimarisini kullanıyoruz. Yeni ve modern binalar yapılıyor, fakat geçmişimize de sahip çıkmalıyız” dedi.

 

İLİMTEPE DEĞER KAZANACAK

İlimtepe’ye değer katacak projeler geliştirdiklerini dile getiren Baran, “İlçemizin tarihi değerleri var. Bunlardan biri olan Hereke Kalesi’nin ortaya çıkarılması için ikinci etap ihalesini yapmaya hazırlanıyoruz. Sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. E-Dershane projemizle birincilik ödülü aldık. İlimtepe’de yapılacak olan İlimpark ile bölge büyük değer kazanacak. Üniversite çalışmaları, İlimpark ve diğer sosyal projelerimizde İlimtepe bir cazibe merkezi olacak” dedi.

 

İLİMTEPE’YE DEV PROJELER

İlimtepe’nin her anlamda gelişeceğini kaydeden Baran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Burada 200 dönümlük arazimizi TOKİ’ye verdik. TOKİ, bölgede yeni konutlar yapacak. İlimtepe’de 140 bin nüfuslu yeni bir kent kurulacak. Yani Körfez 2 kat büyüyecek. Bu mahallemize AVM ve kültür merkezi yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Spora destek oluyoruz. Hereke’de yelken ve kürek kulüplerine ayrı binalar yapacağız. Yarımca’daki yelken tesisleri yeniden tasarlanacak. Bu yıl içinde spor okullarımızda 3 bin 200 çocuğumuz eğitim gördü.”

 

“PAZARSIZ MAHALLE KALMAYACAK”

Kapalı pazaryerleri için projeleri hazırladıklarını dile getiren Baran, şöyle konuştu: “5 yıl içinde mahalle aralarında tek bir pazar bile kalmayacak. Hacı Osman ve Atalar mahalleleri için ortak bir Pazar kurulacak. Mimar Sinan Mahallesi’ne de kapalı pazar ve otopark yapılacak. Yine burada Kültür ve Bilim Merkezi kuracağız. Kirazımıza da, ipek halımıza da sahip çıkıyoruz. Hereke’de ipek halı ile ilgili çalışma yapıyoruz. Sümerbank’ın olduğu bölgede kamulaştırma çalışmamız var. 30 Mart öncesinde vaat ettiğimiz 70 büyük projemizin 44’ünü bitirdik ya da proje aşamasına getirdik.”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Körfez’in 151 bin nüfusu ile 35 vilayetten büyük olduğunu kaydeden Başkan İsmail Baran, “Kötü durumdaki ilçe müftülüğü için yeni bir bina yaptık, kaba inşaatını bitirdik. Hereke, Şirinyalı, Kirazlıyalı için imar planları yapılıyor. Gecekondulaşmayı kesmek için kentsel dönüşüme önem vereceğiz. Yeni kampusun olduğu bölgedeki antik tiyatronun restorasyonunu bitireceğiz. Cephe iyileştirme ve led ışıklandırma çalışmaları sürüyor” şeklinde konuştu.

 

2700 ÖĞRENCİYE BURS

Sosyal etkinliklere de imza attıklarını dile getiren Baran, “Okullarımızda kültürel etkinlikler, tiyatro, sinema gösterileri, seminerler veriyoruz. Halkımızı ünlü isimlerle buluşturuyoruz. Ramazan ayında mahallelerde iftarlar düzenlemiştik. Mehter, bando ve folklor ile yağlı güreş takımı da kurduk. Belediye olarak 2 bin 700 öğrenciye burs veriyoruz ve diğer eğitim desteklerimiz de devam ediyor. Burs konusunda Türkiye’deki tek belediyeyiz. Kiraz Festivalimiz haziran ayında olacak. Kültür gezilerimiz devam ediyor. Gençlerimize özellikle Çanakkale’yi görmelerini tavsiye ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

KÖRFEZ KART İMKANI

Körfez’e yarı olimpik bir spor yüzme havuzu kazandırdıklarını dile getiren Baran, halk ekmek fırınının da çalışmalarına devam edeceğini duyurdu. Vatandaşlara erzak yardımlarını koli ile yapmadıklarını dile getiren Baran, “Artık Körfez Kart ile halkımız marketten alışverişini yapabiliyor. Kırtasiyeden giyime, ev eşyasına kadar her şeyi alabiliyor. Bu yıl İlimtepe, Ağadere ve Fenergölü mesire alanlarını hizmete açacağız. Yukarı Hereke için yeni bir park yapılıyor” dedi.

 

RENKLİ ASFALT OLACAK

Şehrin güzelliğine de önem verdiklerini dile getiren Baran, şöyle konuştu: “Kimyacıların üzerinde çalıştıkları renkli asfalt projemiz var. Yakında turkuaz renkli asfaltlar görebilirsiniz. Ayrıca engelli araçları için şarj istasyonu yaptık. 3 adet çorba çeşmemizde 1,5 yılda 150 bin litre çorba dağıttık. Sokak hayvanları için bakım merkezi kuruyoruz. Yaşlılarımız için de Yaşlı Bakım Evi ya da huzurevi inşa edeceğiz. Gelecek yılın bütçemiz ise 150 milyon lira olacak. 2016 yılı yatırımları 50 milyon lirayı geçecek.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751