BAŞKAN BARAN İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yeni eğitim öğretim yılının ilk günü Yeniyalı Fahri Korutürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda öğrencilerle bir araya geldi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte gerçekleştirilen programda Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli hazır bulundu.

 

İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu. Yeniyalı Fahri Korutürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları ve gösteriler yapıldı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da, okulların ilk günü öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilere okul hayatlarında başarı diledi.

 

Okutan, “Körfez Eğitim Alanında Son Derece Üst Seviyede”

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, “Eğitim, kalkınma ve gelişmenin temeli, Türkiye’nin geleceğidir. Çocuk ve gençlerimiz ne kadar iyi yetiştirilirse, onlara ne kadar çok imkân sunulursa şehrimizin ve ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. İlimiz ve İlçemiz eğitim alanında son derece üst seviyede. Eğitime büyük bir yatırım gerçekleşti. Bu yatırımlar ilçemiz genelinde son zamanlarda daha üst seviyelere ulaştı. Bu imkânlarla geleceğimizin teminatları olan çocuklarımız daha iyi şartlarda yetişerek vatanımıza faydalı olacaklarına inanıyorum” dedi.

 

Başkan Baran, “Çağa Ayak Uyduran Bir Anlayışı Benimsiyoruz”

 

Yeni eğitim öğretim yılının bütün öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulunan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, eğitimin hayat boyu, yaşamın her anında devam ettiğini belirtti. Başkan Baran, “İlçemizde eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştirdik. Okula yeni başlayan ve tatil sonrası yeniden okula merhaba diyen bütün öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin. İlimiz genelinde başlatılan eğitime destek projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu bütün imkanları seferber etmiştir. Aynı şekilde Belediye olarak bizde elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Ailelerimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızın eğitimlerinin en verimli şekilde gerçekleşmesi için ilçe okullarımızda onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın mevcut koşullarını sürekli iyileştirdiğimiz gibi yeni okullarımızla da eğitimi destekliyoruz. İlçemizde bulunan modern eğitim koşullarına sahip okullarımızın yan sıra geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her anlamda donanımlı ve başarılı bireyler olması için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çağa ayak uyduran bir anlayışı benimsiyoruz. Akıllı tahtalar ve tabletlerle öğrencilerimizi eğitiyoruz. Bu iş kapsamında en büyük yük, fedakâr öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Yarınlarımız, öğretmenlerimizin yetiştirdiği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerle şekillenmektedir. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken büyük bir sevgiyle görev yapan öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyor kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

Şirinoğlu, “İlçemiz Eğitimde Başarılı Bir Yer Edinmiştir”

 

İlçemizden ayrılacak olan Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi, “Körfez ilçesinde 5 yıl boyunca birlikte çalıştık. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işlere imza attık. Eğitimde kaymakamlık olarak bütün imkanları seferber ettik ve çalıştık. İlçemiz eğitimde başarılı bir yer edinmiştir. Bu yerin korunması ve yüksek tuttuğumuz hedeflerimizin gerçekleşmesi için, eğitimin her kademesinde görev alan yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize büyük görevler düşmektedir. Her usta işini doğru yaptığı zaman ortaya güzel bir eser çıkar. Sizlerde yönetici olarak üzerinize düşen görevleri icra ettiğiniz zaman başarılar ardı ardına gelecektir” dedi.

 

Konuşmaların ardından temsili olarak zil çalma töreni gerçekleşti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Baran ve Kaymakam Şirinoğlu çocukların sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmadılar. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan Trabzon Ortahisar Kaymakamlığına atanan Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu’na eğitime verdiği desteklerden dolayı kendisine plaket takdim etti. Kendisine verilen plaketten dolayı duygu anlar yaşayan Kaymakam Şirinoğlu, Körfezlilerin çok ince ruhlu bir Belediye Başkanına sahip olduğunu ve çok şanslı olduklarını ifade etti.

 

Daha sonra sınıfları gezen protokol öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek yeni öğretim yılını ölümsüzleştirdi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817