banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN  BARAN: KADINA ŞİDDETE HAYIR
 Kadına Şiddet, Kadınların Kaderi Olmasın

Başkan Baran mesajında, “Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele günü 1999 Yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda fedakârlık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile 25 Kasım ilan edildi. Tüm dünya kadınları 25 Kasım gününü kadına yönelik şiddeti kınama günü kabul edip her yıl kadına yönelik şiddete hayır diyor.

Şiddet psikolojik faktörler ile dış çevre arasındaki etkileşimin bir sonucu olarak kadınlar çok çeşitli nedenler yüzünden şiddete maruz kalmaktadır. Kadına karşı uygulanan şiddetin temelinde farklı sebepler vardır. Uyuşturucu yâda alkol tüketimi, kıskançlık, ruhsal travmalar, aldatma, yoksulluk ve benzeri pek çok neden kadına yönelik şiddet arasındadır. İnsanların biraz daha katacağı 25 Kasım İnsanlık için önemli bir gündür. Dünya üzerinde Kadın ve erkeğin birbirlerinin desteklerine ihtiyacı vardır. Birbirimize düşman gibi bakmaktan vazgeçip, kadın ya da erkek olmaktan vazgeçip, insan olalım. Desteklesin erkekler kadınları, tıpkı kadınların birçok kez desteklediği gibi. Bu cehaleti yok ederek insanlık tarihine geçecek gün olsun.

Hz. Muhammed (s.a.v) İnsanlık âleminin olmazsa olmazı konumunda olan kadına gereken değeri ve önemi vermiş, kadını onurlu bir kul, Salih bir insan, kendisi ile cennetin kazanıldığı bir anne, güven ve huzura verildiği bir eş, adalet ile davranılması gereken bir evlat olarak görmüştür.

Kadına şiddet uygulayıp gücünüzü ezen rezil insan örneği olmayalım. Bugün vesilesi ile ‘’Cennet anaların ayağı altındadır‘’ hadisindeki nezaket ve sevgi timsali, tüm kadınlara saygı ve selamlarımı sunuyorum. Kadına şiddet, kadınların kaderi olmasın.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751