banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN BARAN, KAPIDA KARŞILADI
 Gördüğü Rüya Hayatını Değiştirdi

Çağımızın son zamanlarda yetiştirdiği önemli ozanlarından biri olan Âşık Mevlütİhsani Şafak, bilindiği üzere uzun yıllar Körfez’de ikamet etmiştir. 1928 yılında, Erzurum Şenkaya’nın bağlı olduğu köy olan Çermik köyünde doğan Âşık Mevlütİhsani uzun yıllar büyük zorluklarla mücadele etti. Gördüğü bir rüyadan sonra, doğaçlama söylemeye başlayan ve annesinin teşvik etmesiyle bağlama öğrenen Âşık Mevlütİhsani, Alişan Usta adlı ozanın yanında bu yola gönül koydu.

Başkan Baran Kapıda Karşıladı

Kabri Körfez asri mezarlığında bulunan Âşık Mevlütİhsani’ni için her yıl anma etkinlikleri düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın öncülüğünde düzenlenen anma etkinliği büyük ilgi görmüştü. Geçmiş değerlere ve miraslara verdiği önem sebebiyle ülke insanının ve Körfez halkının takdirini toplayan Başkan Baran, Mevlütİhsani Şafak'ın çocuklarını ağırladı. Kendisini ziyarete gelen Gülcan Güney, Arzu Şafak, Müjgân Filiz ve Damadı Dursun Güney’i kapıda karşılayan Başkan Baran, misafirlerine hoş geldiniz dedi.

Değerlerimizi Koruyup Gelecek Nesillere Aktaracağız

Sıcak ve samimi ilişkilerin kurulduğu ziyarette Başkan Baran, ziyarette duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Baran, “Ülkemizin yetiştirdiği halk ozanlarımızdan olan Mevlütİhsani Şafak'ın miraslarını ağırlamak bizlere onur vermiştir” ifadelerini kullandı. Başkan Baran, Mevlütİhsani Şafak gibi değerli bir üstadın bırakmış olduğu bu değerleri elimizden geldiğince koruyup gelecek nesillere aktaracaklarının da altını çizdi. 

Başkan Baran’ın göstermiş olduğu ilgi ve alakan ötürü memnuniyetlerini ifade eden değerli üstadın çocukları Başkan Baran’a teşekkür ederek, “Belediyenizde gördüğümüz ilgi ve alaka bizleri sevindirmiştir. Sizlere teşekkür ederiz. Babamızın yaşadığı toprakları ve sizler gibi değerli insanları ziyaret etmek istedik” ifadelerini kullandılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751