Başkan Baran; Kocaeli’de bir ilk olacak…    ‘Tematik Lise’ için  çalışmalar sürüyor

 

 

'Körfez'i ilim kenti yapacağız' diye yola çıkan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, sadece 2016 yılında eğitime 10 milyon liralık katkı sağladı. Yarımca’da 4 yıllık fakülte binasının inşaatı hızla yükselirken, Hereke’de yapılacak yeni fakülte binası için de protokol imzalandı. Başkan Baran, Körfez’de eğitim için bir diğer önemli proje olan; Kocaeli’nin ilk ‘Tematik Lisesi’ içinde çalışmaları yakından takip ederken, bölgede inceleme yaptı.

24 DERSLİKLİ OLACAK

Hacı Osman Mahallesi’nde eski çocuk yuvasının bulunduğu 8 dönümlük arazide yapılacak olan Pakize - Tuncer Şen Tematik Endüstriyel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  24 derslikli olacak. İçerisinde; beden eğitim salonu, konferans salonu, fizik ve kimya laboratuarı bulunacak. Tematik Liselerden Türkiye genelinde ise 30 tane yapılacak.

İNŞAAT BAŞLAYACAK

Med - Marine Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetler firması tarafından yapılacak olan

projenin en büyük destekçilerinden biri de Körfez Belediyesi olacak. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da binanın yükseleceği alana gitti, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Baran, “Hafriyat çalışmaları tamamlandı. Yıkılan binaların molozlarını alandan kaldırdık. Körfez’e yakışan bir okul için inşaat çalışmaları da kısa sürede başlayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817