banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN BARAN; KÖRFEZ ARTIK AVRUPA KENTİDİR
 Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 27 gündem maddesi ele alındı.

Körfez Artık Avrupa Kentidir

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini ifade eden Başkan Baran, okulda okuyan öğrencimizden, tarlada çalışan işçimize kadar halkımızın her türlü ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verdiklerini ifade etti. Başkan Baran, “2016 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Vizyon projelerimizin birer birer startını veriyoruz. Sarnıç Han inşaat çalışmaları başladı. Aynı zamanda Hereke Kürek Kulübünde inşaat çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2016 yılında Ağadere Mesire Alanı çalışmalarına da başlayacağız. 600 dönümlük bir alan da çalışmalarımızı gerçekleştirerek ormanın tamamını elden geçireceğiz. Bu güzelliklerin hepsi siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte gerçekleştiriyoruz. Körfez artık bir Avrupa kentidir.” Şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinden olan, 43. Geleneksel Altın Kiraz Festivalinin farklı bölgelerde zengin içerikleriyle gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Komisyon Üyeleri Belirlendi

Toplantıda Meclis 1’nci ve 2’nci Başkan Vekilleri Seçimi yapıldı. Meclis üyelerince belirlenen Faruk Denli birinci Halil Küçük ise ikinci Başkan Vekili olarak üç yıllığına görevlendirildi.

Gündem maddesi Meclis Katibi Seçimi ile devam etti. İkisi asil ikisi yedek olmak üzere 4 kişinin belirlendiği Meclis Kâtipliğine Nigar Yağız ve Pınar Uysal asil olarak, Ahmet Sinan Fidan ve Zeki Kurtuluş yedek olarak meclis üyelerince görevlendirildi. Metin Dan, Ömer Yılmaz, Ahmet Sinan Fidan Encümen, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Murat Yazar, Halil Küçük, Mehmet Şahin, Ali Kanbur, Tayfun Balıkçı, İmar ve Şehircilik Komisyonuna; Şener Söğüt, Ali Rıza Aydın, Hayati Şaştın, Mehmet Gümüş, Fevzi Canbaz, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonuna; Ahmet Sinan Fidan, Abdullah Parlak, Emin Yıldız, Orhan Kansoy, İbrahim Fortacı, Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Yusuf Baki, Ömer Yılmaz, Pınar Uysal, Olcay Doğramacı, Nilgün Solakoğlu, Sosyal Hizmetler Komisyonuna; Fadıl Durmaz, Kadir Aydoğdu, Emin Yıldız, Eyüp Öztürk, Nilgün Solakoğlu, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonuna; Nigar Yağız, Ahmet Sinan Fidan, Ömer Yılmaz, Eyüp Öztürk, Nilgün Solakoğlu oy birliğiyle seçildi. Marmara Belediyeler Birliğine Kadir Aydoğdu, Mehmet Şahin, Abdullah Parlak, Fadıl Durmaz oybirliğiyle seçildi.

Diğer bir gündem maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 56. Maddesi ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 41. Maddesi gereğince hazırlanan Körfez Belediyesi 2015 Bütçe Yılı Faaliyet Raporu meclis üyelerince görüşülüp oy çokluğuyla kabul edildi.

2015 yılı ile ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez halkımızın teveccühüne layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Başkan Baran, “Hesap verebilen bir belediyeyiz. Her yıl Nisan ayında halkımızın huzuruna çıkıyor çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi anlatarak hesap veriyoruz. Bu ay içerisinde bu programı gerçekleştireceğiz.” Dedi. Başkan Baran, göreve başladıkları günden itibaren 2014 yılında 50, 2015 yılında ise 80 bin ton asfaltı Körfez’i sokaklarına serdiklerini ifade etti. Başkan Baran, “Halkımızın daha iyi ve kaliteli hizmet alabilmesi adına kamu kuruluşlarımıza desteklerimizi sürdürüyoruz. Kaymakamlık çevre düzenleme çalışmasını tamamen bitirip halkımızın hizmetine sunduk. Diş Hastanesinin çevre düzenleme çalışmaları ise büyük ölçüde tamamlandı. Ayrıca müftülük hizmet binası kaba inşaat çalışmaları da tamamlandı. Sözlerimin başında da belirttiğim gibi çalışıyoruz, halkımızın bizlere verdiği teveccühüne layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bir sonraki meclis tarihi 03 Mayıs 2016 saat 15.00 olarak belirlendi.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751