banner2779
banner2752
banner2750

 BAŞKAN BARAN,
 

151 bin nüfuslu Körfez’i her vatandaşı düşünerek yöneten Belediye Başkanı İsmail Baran insan odaklı, toplumun ihtiyaçlarını belirleyen bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor. Bu çerçevede yerel basının yanı sıra ulusal basınında dikkatlerini üzerine çeken Başkan Baran, vizyon projelerinden olan Sarnıç Han inşaatı ve Hereke Kalesinde devam eden çalışmaları Anadolu Ajansı (AA) anlattı.

Belediye Başkanı İsmail Baran profesyonel hizmet alt yapısı ile insan odaklı hizmet ürettiklerini ifade ederek, “Toplumun ihtiyaçlarını belirleyen bir belediyecilik anlayışıyla yola başladık ve 2,5 yılda her bir vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeler ürettik ve bunları hayata geçirdik. Bizim hizmet anlayışımızda herkesin mutlu olduğu bir Körfez var, bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece alt yapı değil, tarihi mirastan yerleşim uygulamalarına, turizmden ulaşıma kadar birçok alanda Körfez’i özlediği geleceğe kavuşturmak istiyoruz.” Dedi.

Körfez’in Marka Değeri Yükselecek

Vizyon projelerinden olan Sarnıç Han inşaatında devam eden çalışmaları ve projenin detaylarını Anadolu Ajansına anlatan Başkan Baran, “Tütünçiftlik merkezde yepyeni ve modern bir yaşam alanını ilçemize kazandırıyoruz. Körfez’in marka değerini yükseltecek bu proje Mardin taşı kullanılarak inşa edilecek. Yapıda ayrıca el işçiliği taş oymaları kullanılacak. Geleneksel mimari ile modern mimarinin sentezinden oluşan yapı, çevreye ve kente sosyal kazanım sağlaması ile birlikte yeni ufuklar açacaktır. Tekno marketi, mağazalar, ofisler, çocuk oyun alanları ile her ayrıntının düşünüldüğü yapıda Osmanlı ve Selçuklu tarzı motifler ve işleme özellikleriyle özgünlüğünü hissettirecek. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

Hereke Kalesi

Körfez’in tarihi dokusunun ve kültürel mirasının korunması yönelik sürdürdüğümüz çalışmalarımızla tarihimizi gün ışığına çıkaracak ve kentimizi müzekent haline getireceğiz. İçerisinde bulunduğumuz Hereke Kalesi, tarih boyunca Osmanlı Devleti'nin önemli noktalarından biridir. Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesinde restorasyon çalışmalarımız sürdükçe kalemizin sureti yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Önemli bir geçmişi bulunan Kalenin her alanını titizlikle inceliyoruz. Bilim heyeti, tarihçi ve arkeolog gibi özel oluşturulan ekiplerce kalemizin diğer etap çalışmaları da ilerleyen zamanlarda şekillenecek.” Şeklinde konuştu.

Körfez’i Kalkındırmaya Devam Ediyoruz

Başkan Baran bu kente aşık olduğunu ifade ederek, “Körfez’i ve Körfezlileri seviyoruz. Halkımızdan aldığımız güç ve destekle Körfez’i kültür, turizm, alt yapı, üst yapı, yeşil alan ve sosyal projelerle kalkındırmaya devam ediyoruz. Körfez eski adı olan Yarımca yani (Brunga) binlerce yıllık geçmişi olan, güzide bir kenttir. Tarihi, coğrafyası, doğal güzellikleri, kültürel mirası ve en önemlisi sanayisi ile Körfez Türkiye’nin bir özeti gibidir.” Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751