banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN BARAN KÖRFEZ’İ ELLERİYLE YEŞİLLENDİRİYOR
 Doğanın korunması, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakılması için büyük bir çaba gösteren Körfez Belediyesi, bu kez de anaokulu ve lise öğrencileriyle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Körfez Halkı Büyük İlgi Gösterdi

Kısa bir süre önce İlimpark’ta Maden Şehitleri için hatıra ormanı oluşturan Körfez Belediyesi kenti yeşillendirmeye devam ediyor. Hereke sahil şeridinde gerçekleşen fidan dikme etkinliğine bölge halkı, öğrenciler ve Körfezli protokol büyük ilgi gösterdi. Hereke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hereke Anaokulu öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Jandarma Komutanı Üst teğmen Fikret Çetin Kaya, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Hereke Cazibe Merkezi Olacak

Herekelilerin sahilde yürüyüş ve piknik yapabileceği, gençlerin bisiklete binip spor yapabileceği, anfi alanında çeşitli gösteri ve konserlerin yapılabileceği, Körfez’in eşsiz manzarasını seyredilebileceği Şirinyalı sahili, Hereke’nin cazibe merkezi olacak. Büyük bir çalışma ile sahil şeridinde ummalı çalışmalar gerçekleştiren Körfez Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarına da hız vererek sahil şeridini cazibe merkezi haline getirecek.

Kaymakam Can, “Gelecek Nesiller İçin Yapılanlar Paha Biçilemez Derecede Önemlidir”

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can programda yaptığı konuşmada, Körfez Belediyesinin konuya duyduğu hassasiyetten ötürü Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür etti. Kaymakam Can, “Ömrümüzün son anında bile olsa elimizdeki fidanı dikmemiz gerekiyor. Bizlerde bu gün ilçemizin en güzel yerlerinden ve sahillerinden biri olan Hereke sahilinde siz değerli öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte fidan dikiyoruz. Bugün diktiğimiz fidanlar, yıllar sonra ağaçlara dönüşecek. Gelecek nesiller için bu yaptığımız etkinlikler paha biçilemez derecede önemlidir” dedi.

 

Başkan Baran, “Ağaç, Yeşil, Çevre, Tabiat Hassas Olduğumuz Bir Konu”

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Şu an bizler büyüklerimizin diktiği ağaçların altında gölgeleniyoruz. Sizin diktiğiniz ağaçların altında da başkaları gölgelenecek” dedi. Başkan Baran, “Ağaç, yeşil, çevre, tabiat hassas olduğumuz bir konu. Bugün burada 300 fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte fidan dikmek ve onlara bu şuuru aşılamaktan büyük sevinç duyuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Başkan Baran her mevsime özel olarak Körfez’in genelinde yeşillendirme çalışmaların sürdüğünü de vatandaşla paylaştı. Başkan Baran, “Körfez bulunduğu coğrafyada yeşile sahip kentlerimiz arasında. Ancak bunun değişmemesi, kentin yeşil alanlarıyla, orman sahalarıyla donatılması için ciddi projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kent içinde her yıl mevsimine göre gerçekleştirdiğimiz çiçek dikim çalışmaları ile Körfez’i renkli bir görüntüye kavuşmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Baran Miniklerle Birlikte Fidanlara Can Suyu Verdi

Fidan dikme etkinliğinde neşeli anlarda yaşandı. Anaokulu öğrencileriyle yakından ilgilenen Başkan Baran basın mensuplarına görülmeye değer pozlar verdi. Çocuklarla birlikte dikilen fidanlara can suyu döken Başkan Baran, “İnşallah çocuklarımızın döktükleri bu can suyu ile Körfez’i ve gelecek nesilleri güven altına alırız” dedi. Daha sonra vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Baran Herekeli vatandaşlarla sıcak ve samimi şekilde sohbetler gerçekleştirdi. Hereke’ye yapılan hizmetlerden memnun olduklarını dile getiren bölge sakinleri Başkan Baran’ın vatandaşa gösterdiği ilgi ve alakandan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Kentsel yaşamda gençlerimizin bu edindikleri bilinç ile çevreye karşı daha hassas olmalarını sağlayacak, diyen Başkan Baran Hereke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ve anaokulu öğrencilerine katılan öğretim üyeleri ve bütün öğrencilere, böylesine anlamlı bir etkinliğin içerisinde oldukları için teşekkür etti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751