BAŞKAN BARAN, “KÖRFEZ'İ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ“

Körfez’de planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren bütçe 230 milyon TL olarak meclisten geçti. Başkan Baran, “Körfez Belediyesi örnek ve lider olmakla birlikte yıldızı parlayan bir kurum olmaya devam edecektir” dedi. Başkan Baran, “Körfez’i marka kent yapacak yatırımları hayata geçirdik. Bundan sonda da aynı anlayışla çalışacağız. Hedefimiz başladığımız yatırımları en kısa zamanda bitirmek ve yeni yatırımlara yol açmak. Amaç hizmet etmek, Körfez’i her zaman bir adım daha öne çıkartmak. İnşallah bu yolda yılmadan ilerleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Körfez’in 2017 Mali Yılı Bütçesi 230 Milyon

Ekim ayı 1. oturum tutanak özetlerinin oylanması ardından 2016 mali yılı performans programı ve 2017 mali yılı bütçesi ile ilgili plan bütçe komisyon raporları tek tek görüşüldü. Körfez Belediyesi 2017 yılı bütçesi 230 milyon lira olarak oy çokluğuyla meclisten geçerken en büyük pay, yatırım ve hizmetlere ayrıldı. Başkan Baran, “2016 Mali yılı bütçesi ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Körfez tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçirdiklerini belirten Başkan Baran, “2017 yılında yatırım ve hizmetler daha da artacak. Aziz milletimize söz verdiğimiz projelerimizin %70’ini hayata geçirdik. Allah’a şükürler olsun. Bunun hak ve gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

Üniversite Körfez’de Hayat Buluyor

“Hedefimiz; Körfez’i cumhuriyetimizin 100. Yılında örnek bir kent haline getirmektir. Bu doğrultuda Körfez'in geleceğine ışık tutacak projelerimizden olan üniversite (fakülte) binamızın startını veriyoruz. 4 bin 500 öğrenci kapasiteli 21.000 metre karelik alana kurulacak fakülte binasının ihalesini tamamladık. İnşallah kısa bir süre içerisinde temelini atacağız.

Eğitme 1 Yılda 10 Milyon TL’lik Destek

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Türkiye'de eğitime yönelik örnek çalışmalara imza atıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize katkı sağlamak bizi mutlu ediyor. Geleceğin Türkiye’sini bugünün çocukları ve gençleri kuracak. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl üniversitelerin 4 yıllık fakültelerini kazanan ve ailesi Körfez'de ikamet eden ve 2100 öğrencimizin eğitimlerine 150 TL’lik bir katkı sağladık. Bunu yapan tek belediyeyiz. Bu yılda gençlerimizin yanındayız. Aynı şekilde gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlayamaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra çocuklarımızın eğitimlerinde başarıyı teşvik etmek için 5. Sınıf öğrencilerine okul ve karne hediyesi olarak 2 bin 400 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca okullarımızın ihtiyaçlarını okul müdürlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarla belirliyor, çocuklarımızın daha sağlıklı bir şekilde öğrenim görmelerini sağlıyoruz.” Dedi.

Yarımca ve Hereke’ye Öğrenci Yurtları

4 bin 500 kişilik fakülte binasının tamamlanmasının ardından Körfez’e eğitim görmeye gelecek öğrenciler için öğrenci yurtları yapılacak. Planlama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Baran, fakülte inşaatı ile birlikte öğrenci yurtlarını da hizmete açmayı planladıklarını ifade etti.

Hereke Kalesinin 2. Etap İhalesi Yapıldı

Körfez’in tarihi dokusunun ve kültürel mirasının korunması yönelik sürdürdüğümüz çalışmalarımızla tarihimizi gün ışığına çıkaracak ve kentimizi müzekent haline getireceğiz. Hereke Kalesinin 1. Etap çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Baran, “Kalemizin sureti meydana çıktı. Şimdiden aşağıdan bakıldığı zaman kentimize ayrı bir hava katıyor. Hereke Kalesi, tarih boyunca Osmanlı Devleti'nin önemli noktalarından biridir. Önemli bir geçmişi bulunan Kalenin her alanını titizlikle inceliyoruz. Bilim heyeti, tarihçi ve arkeolog gibi özel oluşturulan ekiplerce kalemizin restorasyon çalışmalarına 2. Etap ile devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Körfez Devlet Hastanesine Ek Bina Süprizi

Başkan Baran, “Körfez Devlet Hastanesini büyütüyoruz. Halkımıza verdiğimiz bir diğer söz alan Körfez Devlet Hastanesine ek bina yapımı için İl Sağlık Müdürümüz ile dün bir görüşme gerçekleştirdik. 3 bin 600 metre kare alana yapılacak ek bina için yer teslimi işlemlerini tamamladık. Hayırlısı ile bu projemiz de üç gün sonra başlıyor.”

2 Yılda 40 Milyon TL Borç Ödendi

Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’i emin adımlarla geleceğe taşırken bir yanda da borçsuz bir belediye bırakmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Göreve geldiği günden bugüne borçsuz bir belediye bırakmak için kolları sıvayan Başkan Baran iki yıl içerisinde 40 Milyon TL borç ödenmesini sağladı.

 

Sarnıç Han Projesinin Temeli 14’ünde Atılıyor

“Tütünçiftlik merkezde yepyeni ve modern bir yaşam alanı haline getirmek için çalışmalarına başladığımız ve inşaat çalışmalarında büyük ölçüde ilerleme sarf ettiğimiz Sarnıç Han projemizin temel atma törenini bu ayın 14’ünde gerçekleştiriyoruz. İlçemize tekrar hayırlı olsun.”

Körfez Tarihinin En Büyük Yatırımlarını Ve Hizmetlerini Görüyor

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Yazar, belediye meclisinde söz alarak 2014-2016 yılları arasında Körfez’de yapılan hizmetler adına Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür etti. Yazar, “Körfez tarihinin en büyük yatırımlarını ve hizmetlerini görüyor. Körfezliler çok mutlu. Çünkü Körfez’in geleceğine yönelik çalışmalar hayata geçiriliyor. Burada, bu mecliste birçok konu konuşul, görüşüldü. Yapılan arsa satışları ilçemize büyük hizmetler olarak geri döndü. Bunun en büyük sebebi bu. Zaten başlatılan vizyon projeler ile bu çok net bir şekilde görüyoruz. Yapılan eleştirileri gerçeği yansıtmıyor”. Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817