BAŞKAN BARAN; KÖRFEZ'İN HER NOKTASINA DOKUNUYORUZ
 Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 17 gündem maddesi ele alındı.

Başkan Baran, “Körfez’in Her Noktasına Dokunuyoruz”

Belediye Başkanı İsmail Baran, konuşmasına meclis üyelerinin ve vatandaşlarının Miraç Kandilini tebrik ederek başladı. Başkan Baran, “Miraç Kandilimizin, başta Körfezli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âlemine huzur, bereket, birlik, beraberlik, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini dilerim.” Dedi. Başkan Baran, Körfez Belediye Meclisinin örnek kararlar aldığını ve bu kararların marka bir kent olma yolunda önemli kararlar olduğunu vurguladı. Başkan Baran, “İnsan odaklı hizmet anlayışımız ile Körfez’in her noktasına dokunuyoruz.” Dedi. Hizmette kırsal ya da merkez farkı gözetmediklerinin altını çizen Başkan Baran, Körfez Belediyesi'nin kurumsal yapısıyla Körfez'in kırsalında merkezinde, dağında taşında, her noktasında var olmaya çalıştığını söyledi.

Gündem maddelerinden olan, Hereke, Şirinyalı ve Kirazlıyalı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu İmar ve Şehircilik Komisyonu raporu okunup belediye meclis üyelerince süre uzatımına oy birliğiyle karar verildi.

Körfez Belediyesi, Körfez Jandarma Komutanlığına çalışmalarını daha etkin bir şekilde sürdürebilmesi adına araç hibe etti. Gündem maddesi olarak görüşülen konuyu belediye meclis üyeleri oybirliği ile kabul etti. Yerelde hizmet yapan güvenlik güçlerine sağlanan desteklerin hizmetin kalitesini artırdığını ifade eden Başkan Baran, “Bizlerin güvenliği adına 7/24 saat görev başında olan asker ve polisimizin her zaman yanındayız. Sahada ve güvenlik taramalarında kullanılmak üzere Körfez Jandarma Komutanlığımıza belediye olarak bir adet 4x4 araç hibe edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Diğer bir gündem maddesi olan Belediyemiz sınırları içerisinde Mimar Sinan Mahallesi 316 ada 12.13.14.15.16 ve 17 numaralı parsellerin satın alınması, meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, bahsi geçen parsellerin satın alınarak Mimarsinan Mahallesine kültür merkezi yapacaklarını belirtti. İçerisinde muhtarlık, kütüphane, sağlık ocağı, ko-mek ve bilgi evinin olacağını belirten Başkan Baran, “Modern bir yapıya sahip olan kültür merkezini Mimarsinan Mahallemize kazandırıyoruz. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

2015 Mali Yılına ait Körfez Belediyesi Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi, 09 Mayıs 2016 Saat. 16.00'de ek gündem maddesi olarak görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki meclis tarihi 09 Mayıs 2016 saat 16.00 olarak belirlendi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817