BAŞKAN BARAN ÜLKE TV’YE KONUK OLDU
 Turgay Güler moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıra dışı programında konuklar Hasan Öztürk, Ahmet Kekeç, Yusuf Ziya Cömert ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile birlikte Körfez’den gerçekleşen canlı yayında son siyasi gelişmelerin yanı sıra Körfez’de hayata geçirilen projeler masaya yatırıldı. Program sunucusu Turgay Güler’in sorularını cevaplayan Başkan Baran, Körfez’in insanları, değerleri, tarihi, doğa güzellikleri, sanayisi, ekonomisi, turizmi ve ekolojik özellikleri hakkında kentin tarihi mekanlarından biri olan Türk Kahvesi bir diğer adıyla Lalezar’da gerçekleşen canlı yayında bilgiler verdi.

Başkan Baran, Tarihimizi Önemsiyoruz

Körfez’in geçmişi, tarihi ve turizmi değerleri hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan Başkan Baran, “Körfez doğu roma imparatorluğuna kadar geçmişi bulunan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi dokusu ve bu kentte yaşamış tarihi değerleriyle çok önemli bir kentimizdir. Tarihimizi önemsiyoruz. Geçmişimize sahip çıkarak birçok tarihi yapıyı gün yüzüne çıkartıyoruz. Hereke Kalesi, Taşköprü, Kutluca Telgrafhanesi gibi birçok tarihi mirasımızı ülke turizmimize kazandırıyoruz.” Dedi.

Ülkenin Ender İlçelerinden Birisi

Körfez’in her geçen gün kendini yenileyen bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Baran: “Körfez coğrafi bakımdan öyle özel bir konumda ki, ne tür bir yatırım yaparsanız yapın daima kazanırsınız. Yatırımcıya her türlü kolaylığın sağlandığı, kara ve demiryolu ağına sahip, havaalanı ve limanlara sahip olan ender ilçelerimizden birisidir.

Eğitimde Örnek Oluyoruz

Hayata geçirilen ve Türkiye’de örnek teşkil edecek E-Dershane Projesini canlı yayında anlatan Başkan Baran, “Projemiz ülke geneline örnek oldu. E- dershane projemiz hem öğrenci ve öğretmenler bilgiye daha kolay ulaşabilmesini sağlarken hem de dershanelerin istediği ücretleri karşılayamayan veliler büyük bir ekonomik yükten kurtardı. Uygulama hayata koyduğumuz günden bugüne binlerce öğrencimize hizmet vermenin mutluluğunu yaşarken ödülümüz ülke çapında düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü.” Dedi.

 

Üniversite Öğrencilerine Destek

Başkan Baran ayrıca üniversite öğrencilerine verdikleri desteklerden de bahsederek, “Günışığı Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz eğitime katkı projesin de 2 bin 500 Körfezli öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Ekonomik zorluklar içinde okumaya çalışan öğrencilerimizi bir nebze de olsa rahatlatacak olan eğitime katkı paylarımızı 6 taksit şeklinde öğrencilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Tabii, millete hitap eden bu hizmetlerin önünü kesmeye çalışan bir siyasi yapı var. Ama bizler yılmadan, yorulmadan milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Körfez İlim Kenti Olacak

Başkan Baran, sosyal donatıları içinde barındıran, alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı kentsel mekânlar oluşturarak, Körfez’e yeni bir imaj kazandırıyoruz. Körfez’i Körfezlilerle birlikte yönetiyoruz” dedi. Başkan Baran yapılacak olan Üniversite binasına da değinerek, “Üniversitemizin inşaatına kısa bir süre sonra başlayarak 2017 Temmuz ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Körfez’i inşallah ilimin kenti haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Belediyecilikte Sınır Yok

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini belirten Başkan Baran, hesap verebilen bir belediye olduklarını ifade etti. Başkan Baran, “Sosyal belediyecilikte sınır yok diyerek hizmeti vatandaşlarımızın ayaklarına kadar götürüyoruz. İşkur merkezini belediyemizde açtık. Bunun yanı sıra Çarşamba günleri halk günleri toplantıları düzenleyerek halkımızın istek ve taleplerini dinliyor, onların isteklerini zaman kaybetmeden çözüme kavuşturuyoruz.” Şeklinde konuştu. Kendisine ayırılan sürenin sonuna gelen Başkan Baran, Ülke TV ailesini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ülke TV ekibine teşekkür etti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817