banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN  BARAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
 Başkan Baran mesajında, “30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Körfezli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

İstiklal Mücadelemiz Onurlu Bir Direniş Ve Büyük Kahramanlıklar Gösterdi

30 Ağustos tarihinin Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesini tüm dünyaya duyurduğu gün olduğunu belirten Başkan Baran “30 Ağustos Zaferi milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki askeri başarılarının ötesinde, ulusumuzun hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği önemli bir tarihtir. Kurtuluş Savaşı muharebelerindeki başarılı savunmamızla, asırlar boyunca hükmettiğimiz Anadolu topraklarının sahibi olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ecdadımız o dönemdeki tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen birbiriyle kenetlenerek, İstiklal Mücadelesi verdiği her cephede onurlu bir direniş ve büyük kahramanlıklar gösterdi. Ülkemiz için 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin kendi kaderini birlik, beraberlik ve vatan sevgisiyle tayin ettiği önemli bir gündür” dedi.

Bizler İçin Ağustos Ayı, ‘Zafer Ayı’dır

Zaferle sonuçlanan bu asil mücadele nasıl Anadolu'nun Türklük senedi olmuş ise, yine Ağustos ayında kazanılan 1071 Malazgirt Zaferi de Anadolu'nun Türklere müjdelenmesidir. Bu tarihten sonra Türkler, yüksek yönetme yetenekleri, insan sevgileri, dini hoşgörüleri ile Anadolu'yu vatan yapabilmişlerdir. Biri Anadolu'yu Türklere açan ve diğeri tescil eden her iki zaferin Ağustos ayında gerçekleşmesi Ağustos ayını “Zafer Ayı” yapan üstün bir başarıdır. Ağustos ayı Türkler için başarının, kazanmanın ve zaferin adıdır. Her birinin Anadolu'nun bizim olmasında ayrı ayrı önemi ve yeri vardır.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal’in mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve bütün dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin 93. yıl dönümünde, bugün tüm Türkiye olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir.

Suriye, Irak ve Ortadoğu’da oynanmak istenen oyunlar göz önündeyken, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve cephede omuz omuza çarpışan kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, ümmetin ve dünya insanlığının tek umudu olan tüm Türkiye Cumhuriyeti sevdalılarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751