banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN BULUT; “ENGELLİ BİREYLERİMİZ HER ŞEYİ BAŞARABİLİR”


Kursiyerlerin başrolde yer aldığı gösterileri takip eden Başkan Bulut yaptığı konuşmada, “Engelli bireylerimizin her şeyin en iyisini başarabileceğini burada bir kez daha çok açık bir şekilde gördük. Arkadaşlarımız tüm önyargıları kırarak herkese örnek olabilecek bir performans ortaya koydu” dedi.

İstiklal Marşı’nı işaret dili ile okudular

Derince’deki engelli bireylerin ve ailelerinin toplumsal hayat içerisinde daha fazla rol almalarını amaçlayan bununla birlikte yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), 2017-18 yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde bir organizasyon tertip etti. EYDEM kursiyerlerinin başrolünü üstlendiği programa İlçe Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Eke, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile vatandaşlar ve engelli yakınları katıldı. Gösteriler saygı duruşu ve kursiyerlerin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı’nın ardından start aldı.

Başkan Bulut kursiyerleri tebrik etti

EYDEM kursiyerlerinin sahnelediği gösteriler ilk olarak Hayat Bayram Olsa şarkısının söylenmesiyle başladı. Ardından yöresel halk oyunları ile hünerlerini sergileyen kursiyerler hazırladıkları skeçlerle konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. EYDEM Yarışıyor isimli bilgi yarışması ile tekrar izleyenlerin karşısına çıkan öğrenciler daha sonra oluşturdukları vokal grubu ile ilahiler ve şarkılar seslendirdi. Program sonunda kursiyerleri hazırladıkları gösterilerden dolayı tebrik eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Arkadaşlarımızın hazırladığı gösterilerden büyük keyif ve mutluluk duyduk. Kursiyerlerimizin bu başarısını görmek bizler için de büyük gurur kaynağı oldu. Kendilerini hazırladıkları bu güzel ve anlamlı programdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“Önemli başarılara imza atıyorlar”

Engelli bireylerin her şeyin en iyisini başarabileceğini söyleyen Başkan Bulut, “Burada sahnelenen gösterilerde öğrencilerimiz bizlere çok önemli mesajlar verdi. Engelli bireylerimizin her şeyin en iyisini başarabileceğini burada bir kez daha çok açık bir şekilde gördük. Arkadaşlarımız tüm ön yargıları kırarak herkese örnek olabilecek bir performans ortaya koydu. Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen kardeşlerimiz hayatın her alanında önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Bizler de engelli bireylerimize en güzel şekilde hizmet etmek için tüm gayretimizle çalışmayı sürdürmeliyiz. Onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni çalışmaları hayata geçirmeye devam etmeliyiz” dedi. Başkan Bulut konuşmasını kursiyerlere eşofman takımı ve ayakkabı hediye edeceğini müjdeleyerek noktaladı.

“Engellilik toplumun her kesimini ilgilendiriyor”

Başkan Bulut’un ardından davetlilere hitap eden İlçe Kaymakamı Akın Yılmaz, “Engellilik konusu yalnızca engelli bireylerimizi değil toplumumuzun her kesimini ilgilendiren bir konudur. Bu anlamda gerekli sorumluluklarımızı üstlenerek arkadaşlarımızın sosyal hayatta daha fazla yer almaları için çabalamalıyız. Kursiyerlerimizin sergilediği gösterilere hepimiz şahit olduk. Onların bu başarısı bizleri de çok mutlu etti. Başarılarından dolayı kendileriyle gurur duyuyoruz. Hayatın her dalında önemli çalışmalara imza atan kardeşlerimizin mücadelesini gönülden tebrik ediyorum. Bizler de toplum olarak önyargılarımızdan sıyrılarak arkadaşlarımıza gerekli desteği ve imkanı sağlamayı sürdürmeliyiz” dedi.

EYDEM’li kursiyerlerinin hazırladığı gösteriler büyük alkış topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751