Başkan Bulut “Kazanan Derince olsun istiyoruz”

 

Katılımcılara önemli bilgiler verildi

Derinceli esnafları bilgilendirme amacıyla Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı, Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli Ticaret İl Müdür Vekili Veysi Uzunkaya, Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo, Derince Bakkallar Odası Başkanı Osman Koçyiğit, Sırrıpaşa Mahalle Muhtarı Hülya Yıldırım, dernek başkanları ve Derinceli esnafların katılımı ile gerçekleşen programda KOSGEB Uzmanı İbrahim Ustaömer, SSK Uzmanı Huriye Bektaş ve İŞKUR Uzmanı İlhami Çelik, katılımcılara önemli bilgiler verdi.

 

“Esnaf her zaman mahallenin abisi olmuştur”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, “Derinceli esnaflarımıza yol gösterici olmak ve teşvikler hakkında bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenledik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Sargın’ın ardından kürsüye çıkan Kocaeli Ticaret İl Müdür Vekili Veysi Uzunkaya, “Bu tür toplantıların düzenlenmiş olması bizim için takdire şayan çalışmalar. Bizim için esnafımız çok kıymetli. Esnafımız milletimizin omurgasıdır. Esnaf her zaman olduğu yerde mahallenin abisi olmuştur. İnanıyorum ki bu toplantımız da çok yararlı sonuçlara vesile olacaktır” dedi.

 

“Derince’miz yaptığımız projelerle gelişiyor, değişiyor”

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. İlçe genelinde yapılan projelerin Derince esnafı için önemli olduğunu söyleyen Başkan Bulut, “Derince’miz yaptığımız projelerle gelişiyor, değişiyor. Yelken projesi Kocaeli’deki vatandaşlarımızın Derince’ye gelmesini sağlayacak. Denizciler Caddesi’ne inşa edeceğimiz 1071 kişi kapasiteli konferans salonumuzun yer alacağı Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi, yine bölgedeki esnafımız için bir kazanç sağlayacak. Gümrük Müdürlüğü’nün geri dönüşü, Tren İstasyonu’nun açılışı Deniz Mahallemizdeki ticareti canlandıracak. Kazanan Derince olsun istiyoruz. Derince’mize hizmet etmek için istişareye önem veriyoruz. Sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Birbirimizin fikirlerine ihtiyacımız var” dedi.

 

“Devletimiz her zaman esnafımızın yanında”

Programda bir selamlama konuşması yapan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise, “Belediyemizle, esnaflarımız ile bir olacağız, birlik olacağız ve en güzel hedefleri birlikte yakalayacağız. Buna ulaşma noktasında ise en önemli yöntem insanların bir araya gelip görüşmesi. Devletimiz her zaman esnafımızın yanında olduğunu uyguladığı teşvik politikalarıyla gösteriyor. Sizler halkımızın temsilcilerisiniz. Ne zaman bir sıkıntınız veya isteğiniz olursa kapımız size sonuna kadar açık“ dedi. Protokol konuşmalarının ardından konuşmacılar İbrahim Ustaömer, Huriye Bektaş ve İlhami Çelik, katılımcılara devlet destekli hibeler ve teşvik kredileri, 687 Sayılı KHK ile getirilen yeni prim teşviki, 4447 Geçici 17. Madde işveren desteği, işe alınan personelle ilgili teşvikten yararlanma yöntemi ve 2017 yılında uygulanacak teşvik ve istihdam paketi hakkında bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817