banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

BAŞKAN BULUT; "NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRİYORUZ"

İlçede devam eden yatırımlar konuşuldu

AK Parti İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katılan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, yapılan projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Bulut’un yanı sıra İlçe Başkanı İbrahim Şirin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, Meclis Üyeleri Nurhan Baytak, Fatma Akarsu, ilçe yöneticileri ve mahalle başkanları da katıldı. Toplantıda ilçede devam eden yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Bulut, “Bugüne kadar vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımıza ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. Bunu hep birlikte başarıyoruz. Sizlerin de desteğiyle Derince’mizi cazibe merkezi haline getiriyoruz” dedi.

Derince’miz sporun merkezi olacak

Derince’yi her alanda marka bir kent haline getirdiklerini belirten Başkan Bulut, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın yararlanacağı Kapalı Yüzme Havuzu’nun hizmete girmesiyle Derince’miz sporun merkezi olacak. Buradan halkımızın yararlanması için aylık, 6 aylık ve yıllık farklı ücret tarifeleri oluşturuluyor. Biz de Derince Belediyesi olarak öğrencileri spora teşvik edecek çeşitli kampanyalar yapacağız. Ayrıca, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve engelli bireylerimiz için özel uygulamalarımız olacak” dedi.

Er Meydanı, Türkiye’ye örnek olacak

Sportif alanda çalışmaların Kapalı Yüzme Havuzu ile sınırlı olmadığını belirten Başkan Bulut, “İshakçılar’a inşa ettiğimiz Er Meydanı, ata sporumuz için benzersiz bir tesis olma özelliği taşıyacak. Türkiye’de yağlı güreş camiasında herkesin gözü şu an İshakçılar’da açacağımız bu Er Meydanı’nda. Hem görünümü hem de yapısal özellikleriyle güreş sporu alanında örnek olacak projemizi 2018 yılı itibariyle hizmete açmış olacağız” dedi. İshakçılar’da yapımı tamamlanan Spor Tesisleri’nin de bölge için çok önemli olduğunu belirten Başkan Bulut, Yenikent’te yapımında artık sona gelinen Sporcu Fabrikası’nın da yakın zamanda hizmete açılacağını müjdeledi.

Dumlupınar’a Spor ve Rekreasyon Alanı

Yapımı artık büyük ölçüde tamamlanan ve çevre düzenlemelerinin gerçekleştiği Yelken Kültür Merkezi Kafe ve Restaurant’ın ilçeye değer kazandırdığını belirten Başkan Bulut, “Bu projemiz Harikalar Sahili ile bütünleşen görünümüyle ilçemize artı değer kazandırdı. Yelken Kültür Merkezi, inanıyorum ki sadece kentimizin değil bölgenin de en gözde merkezleri arasında yer alacak.” dedi. Yine sahil şeridinde yer alan Dumlupınar’a spor ve rekreasyon alanı kazandıracaklarını belirten Başkan Bulut, “Bölgede yaklaşık 30 dönüm arazi üzerinde yapmayı planladığımız projemizde çalışmalara başladık. Derinceliler böylece yeni bir dinlence merkezi daha kazanmış olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve yeşil alanları ile Dumlupınar Mahallesi yepyeni bir yaşam alanına sahip olacak” dedi.

Kocaeli’nin en büyük kültür merkezi

Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi üzerinde bulunan alana inşa edilen 1071 Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’ne de vurgu yapan Başkan Bulut, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Derince’nin kent genelinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yeni merkezi olacağını söyledi. 1071 kişilik kapasitesi ile Kocaeli’nin en büyük kültür merkezini hizmete sunacaklarını belirten Başkan Bulut, “1071 Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nde kütüphane, DER-MEK kursları, bilgi evi hizmetleri ve çocuk eğlence merkezi de yer alacak” dedi. Projeleri bir bir hayata geçirirken yatırım yapmayı da ihmal etmediklerini belirten Başkan Bulut, bu bağlamda Çenesuyu’nu hem fiziksel hem de üretim noktasında büyüttüklerini belirterek, çok yakın zamanda saatte 7 bin şişe üretim yapan 5 litrelik makinelerin de hizmete gireceğini söyledi.

İkinci viyadükte sona gelindi

20 metrelik yol ve viyadüklerle ulaşımın artık çok daha kolaylaştığını belirten Başkan Bulut, “Birinci viyadüğümüz tamamlanarak 2016 yılında hizmete açılmıştı. İkinci viyadük de tamamlanmak üzere. Böylece Derince’yi alternatif yoldan İzmit ve Körfez’e bağlayan yeni bir güzergah oluşturuldu. Otoyol bağlantı yolu projesinde de kamulaştırmalar devam ediyor. Otoyol bağlantısı da tamamlandığı zaman Derince, ulaşım noktasında tamamen rahatlayacak. Bunların dışında İbni Sina’ya inşa edeceğimiz Mahalle Konağı ve Kapalı Pazar projelerimiz ihale aşamasında. Yine Yenikent’e kazandıracağımız Hoca Ahmet Yesevi Camii projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Bunun yanında Araptepe’de kentsel dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. Bölgede depreme dayanıklı, otopark alanları bulunan, yeşil alanlara sahip, modern bir yaşam alanı oluşturacağız” dedi.

200 milyonluk altyapı ve üstyapı hamlesi

İlçe genelinde altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Bulut, “Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilçe genelinde altyapımızı tamamen yeniliyoruz. İlçemizin merkezindeki 10 mahalleyi de kapsayan çalışmalarla cadde ve sokaklarımızda yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarını değiştiriyoruz. Yaklaşık olarak 200 milyon TL’yi bulan bu yatırımlarla birlikte altyapı çalışmaları tamamlandıkça, asfaltlama işlemlerini de etap etap gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar esnasında yaşanabilecek olan sıkıntılara da birlikte göğüs germemiz lazım. Çünkü bizim önceliğimiz halkımızın sağlığı ve Derince’nin geleceğini inşa etmek. İnanıyorum ki tamamen yenilenen altyapısı ve hizmete sunduğumuz vizyon projelerle birlikte Derince’miz Kocaeli’nin en gözde ilçeleri arasındaki yerini alacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826