banner2752
banner2750
banner2776

Başkan Büyükakın, “Fatih Sultan Mehmet’in emanetine sahip çıkıyoruz”


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Han’ın son otağını kurduğu Hünkar Çayırı’nda inceleme yaptı. “Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş, Fatih Sultan Mehmet Hân ve ordusunun ruhu şâd olsun” diyerek inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “İstanbul’un Fethi’nin 567. yılı kutlu olsun. İstanbul’u feth eden kumandan Fatih Sultan Mehmet ve askerlerine layık bir "Hünkâr Çayırı Fatih Otağı Panorama Müzesi'ni" bir kültür ve turizm merkezi olarak kentimize kazandıracağız” dedi.

 

“BİR KEZ DAHA RAHMETLE VE MİNNETLE YAD EDİYORUM”

Projenin tüm detaylarının üzerinde hassas bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Hünkâr Çayırı Fatih Otağı Panorama Müzesi hakkında Bakan Yardımcısı Demircan’a alanda teknik bilgi verdi. “Çok önemli bir merkezi kentimize kazandıracağız” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Daha 21 yaşındaki bir cihan hakanını yetiştiren Akşemsettin'i, Hazreti Peygamber'in "O ne güzel ordudur." diyerek övdüğü Fatih'in kahraman askerlerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini sarf etti.

 

“HATIRALARINI YAŞATACAK VE GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ”

Hünkâr Çayırı Fatih Otağı Panorama Müzesi projesiyle "Fatih'in emanetine sahip çıkıyoruz” vurgusunu da yapan Başkan Büyükakın, “Peygamber Efendimizin övdüğü Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin bu alandaki tüm hatıralarını yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracağız. Bu projemizin hayata geçecek olmasından dolayı heyecanlıyız ve mutluyuz. Gebze ilçemiz başta olmak üzere bölgemiz için çok önemli bir eseri kazandıracak olmanın gururunu da yaşıyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680