banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Büyükakın, ‘’Hayatı Güzelleştirmek İçin Çalışıyoruz’’


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Belediyelerin varlık sebebi, vatandaşımıza hizmet etmek onu mutlu etmektir” diyerek “Vatandaşımızın gönlünden çıkmamak için varlık sebebimizi unutmadan hareket ediyoruz” vurgusu yaptı. Belediyelerimizin son dönemdeki tanımlama ile gönül belediyeciliği yapmaları hususundaki düşüncelerini de ifade eden Başkan Büyükakın, “Vatandaşımızın isteklerine kulak verip onların istekleri doğrultusunda hizmetler üretmek, hayatı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için çalışıyoruz. Bunu yaparken de mümkün olan en hızlı şekilde ve en az rahatsızlık vererek yapma gayretindeyiz. Milletimize her zaman olduğu gibi bu sıkıntılı günlerde de en güzel şekilde hizmet etmenin, hizmet götürmenin çabası içindeyiz” açıklamasını yaptı. 

 

“İNSANLARIN GÜNDELİK YAŞAMINI ÇOK ETKİLİYORDUR”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen İzmit Mehmetli Paşa Mahallesi Bağdat Caddesi üst yapı çalışmalarını inceleyen ve bölgede yaşayan vatandaşlarla hasbihal ederek bayramlarını tebrik eden Başkan Büyükakın, “Bazen çok çok büyük yatırımlar yaparsınız, ama onlar fark edilmez. Yerin altında içinden araba geçecek büyüklükte borular döşersiniz onlar yerin altında olduğu için de fark edilemez. Ama bir de bazı hizmetleri vardır ki insanların gündelik yaşamını çok etkiliyordur. Mesela sular kesilmediği zaman ya da bir bölgede sel basmadığı zaman o alt yapının eksikliği hissedilmez. Bazı hizmetler varken fark edilmez. O hizmetler mesela altyapı hizmetleridir. Şu anda bu caddemizi sel basmıyorsa o sıkıntıyı fark etmezsiniz. Burada çamur yoksa o sıkıntıyı fark etmezsiniz. Ama bir de diğer hizmetler vardır. O hizmetler insanların yaşamını kolaylaştıran hizmetlerdir” diye konuştu.

 

“YAŞAMINI SÜRDÜREN İNSANIMIZIN MUTLU OLMASINI SAĞLADIK”

Bağdat Caddesi asfalt serimi sırasında gördüğü bir logar kapağını işaret ederek, “Buradan bir araç geçtiğinde o logar kapağı sallandığında o bölgede oturan insanımız için inanılmaz bir sıkıntı yaratır” diyen Başkan Büyükakın, “Her geçtiğinde onun çıkardığı ses orada yaşayan vatandaşımızı rahatsız eder. Belki görünen veya çok göze gelen bir şey değildir. Ancak çok küçücük bir şey olmasına rağmen o sorunun ortadan kaldırılması çok farklı bir memnuniyet yaratır” ifadelerini sarf etti. “Mesela SEKA Tüneli'nin üzerindeki küp taşların kaldırılması gibi” hatırlatmasını da yapan Başkan Büyükakın, “Üçyol'daki küp taşların kaldırılması konusu da vardı. Bölgedeki hem esnafımız hem de orada oturan vatandaşımız bize sürekli bu küp taşların üstünden arabalar geçerken çıkarttığı ses ve toz bizi rahatsız ediyor. Bunları değiştirin diyorlardı. Vatandaşımızın talebini yerine getirerek değiştirdik. Yine SEKA Tüneli’nin üstündeki Orduevi ve Gültepe'nin olduğu iki bölgede yaptığımız çalışmayla da orada yaşamını sürdüren insanımızın mutlu olmasını sağladık” dedi.

 

“BELEDİYECİLİK AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR”

“Çünkü o bölgedeki küp taşları son hali sallantıya da sebep oluyor, vatandaşlarımız da bundan çok rahatsız oluyordu” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Bize sürekli gerek sosyal medyadan gerek diğer iletişim kanallarından bu küp taşları değiştirin diye talepte bulunuyorlardı.  Yani insanımızın hayatını kolaylaştıran ve mutlu eden küçük dokunuşlar da özellikle belediyecilik açısından son derece önemlidir. Hem büyük alt ve üst yapı yatırımlarını yapıyoruz hem de hayatı kolaylaştıran diğer çözümleri de gözden kaçırmadan yolumuza devam ediyoruz. Çok büyük yatırımlara odaklandığınız da bazen küçük şeyleri gözden kaçırabilirsiniz. İfade ettiğim gibi bir logar kapağını atlayabilirsiniz ama onu da atlamadan adeta bir küçük işler müdürlüğü kurup sanki onu çalıştırıyormuşuz gibi bir taraftan da arkadaşlarımız bunlarla ilgileniyorlar.  Vatandaşımızın bu konudaki taleplerini çok dikkatli bir şekilde özel bir ekiple takip ederek hem çalışmaya hem de bu talepleri yerine getirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÇEK İLET İSİMLİ BİR PROGRAM GELİŞTİRDİK”

“Küçük işlerle büyük yatırımlar arasında büyük bir ölçek farkı var” diyerek açıklamalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bir taraftan altyapı yatırımı yap, öbür taraftan üst yapı yatırımı yap, viyadük yap, battı çıktı yap ama öbür taraftan da logar kapağıyla ilgilenmek çok büyük ölçek farkının oluşmasına neden oluyor. Bunlar idaresi çok zor işlerdir. Bunun için de ayrı ekip oluşturdu arkadaşlarımız. Gündelik yaşamı kolaylaştıran hizmetler için de ayrı bir efor sarf ediyoruz. Bunun için de organize olduk. İnşallah orada da çok daha iyi olması için “Çek İlet” isimli bir program geliştirdik” dedi.

 

“VARLIK SEBEBİMİZ ONLARIN MUTLULUĞUDUR”

“Örneğin kaldırımda yerinden oynayan bir taşın içine yağmur suyu dolduysa ve oradan geçen bir vatandaşımız da o taşın üstüne bastığında elbette ıslanacaktır” diyen Başkan Büyükakın, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “O vatandaşımız açısından o kaldırımın, o caddenin ne kadar güzel olduğunun bir önemi yoktur. Oynayan taşın da düzeltilmesi gereklidir. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ölçeğinde kaldırımdaki bir taşın da atlanmaması gerçekten büyük bir organizasyon meselesidir. Arkadaşlarımız sağ olsunlar bu konuda da büyük bir emek sarf ediyorlar. Bunun için de özel çalışıyorlar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah insanlarımız bu yaptığımız hizmetlerden mutlu olurlar. Zaten varlık sebebimiz onların mutluluğu ve milletimizin rızasını kazanmaktır. Çünkü bizim inancımıza göre milletin rızasını kazandığınızda Allah'ın rızası da kazanılır. Dolayısıyla milletimiz inşallah bu hizmetlerimizden memnun ve mutlu olurlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751