banner2752
banner2750
banner2776

Başkan Büyükakın: ’’Hayvanları Sadece Yasalarla Değil Vicdanlarımızla Koruyabiliriz’’

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hayvanları sevmenin bir gönül işi olduğunu belirterek yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven bir medeniyetin temsilcileri olarak doğayı birlikte paylaştığımız hayvanları korumanın insani bir gereklililik olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın mesajında, insanoğlu olarak içinde yaşadığımız dünyanın havyanların, bitkilerin ve bizim olduğuna dikkat çekerek bu bilinçle hareket edilmesi ve onlara saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Büyükakın” Aziz milletimiz; kuşları, sokak kedilerini ve köpekleri, yük hayvanlarını çok sever ve aç bırakmazdı. Vahşi hayvanların bakımı için kurulan vakıflarımız, sahipsiz hayvanlar için açılan tedavi merkezlerimiz, hayvanları korumaya yönelik kanunlarımız dillere destandır. Geçmişten süregelen bu ulvi hassasiyetlerimiz, bizlerin hayvanlara karşı ne kadar duyarlı olduğunu gözler önüne seriyor” dedi.

Başkan Büyükakın mesajına şu şekilde devam etti” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik bu hassasiyete uygun olarak örnek projeler yürütüyoruz. Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası adını verdiğimiz merkezde her türlü hizmeti veriyoruz. 140 dönüm alan kurulan Patilik kasabamızda sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara sahip çıkıyoruz. Engelli sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırıyoruz. Felçi, engelli dostlarımızı protez ve yürüteç üreterek hayata tutuyoruz. Tedaviden, kısırlaştırmaya, sahiplendirmeden aşılamaya kadar birçok hizmeti verirken hayvansever derneklerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz.

İnsanın, hayvanın, doğanın sonsuza dek birlikte yaşamı birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Birinin neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olması, diğeri için de tehlike çanlarının çalmaya başlaması demektir. Ne yazık ki günümüzde insan eliyle pek çok canlı türünün nesli tükenmeye yüz tutmuş, doğal alanlar tahrip edilmiştir. Yaşamı paylaştığımız hayvan dostlarımız biz insanlar tarafından korunmaya ve kollanmaya muhtaçlar. Biyolojik çeşitliliğin korunması, dünyada yaşamın sağlıklı bir şekilde sürmesi için, birbirimize ihtiyacımız sonsuzdur. En azından yaşadığımız yerlerdeki sokak hayvanlarına karşı daha vicdanlı davranır, onların da yaşama ve barınma hakkına sahip olduğunu unutmaz, bir kap mama ve suyu çok görmezsek inanın her şey daha güzel olacaktır. Sokak hayvanlarını sadece yasalarla değil, vicdanlarımızla koruyabileceğimizi unutmayalım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680