banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Büyükakın, ‘’İstiklal Marşı Bir Milletin Yeniden Dirilişidir’’

 

Başkan Büyükakın, ‘’İstiklal Marşı, ‘korkma’ diye başlayan bu milleti sindirmeye, zayıf düşürmeye, tarih sahnesinden silmeye hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir. İstiklal Marşımızı her okuduğumuzda milletçe kalplerimiz birlikte atmaya devam edecektir’’ dedi.

 

Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz dizelerinden oluşan İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de TBMM’de okunarak, alkışlar eşliğinde kabul edildiğini hatırlatan Başkan Büyükakın, ‘’İstiklal Marşı; aziz milletimize ezelden beri hür yaşadığını, ebede kadar hür yaşayacağını, en karanlık günlerimizde bile şafağın sökmekte olduğunu, Hakk’ın vaat ettiği günlerin pek yakında doğacağını müjdelemiştir.

Tam bir asır önce Yüce Meclis’te kabul edilen İstiklal Marşı; yeniden var olma çağrısı, bir milletin yeniden dirilişidir. Bu millet hala, ‘korkma’ sedasıyla güven tazeler, kendine gelir. Bu gökler hâlâ, ‘Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl’ sesiyle yankılanır…

Bu sese hepimiz kulak vermeliyiz. İstiklâl Marşımızı; kelime kelime, mısra mısra adeta tefsir etmeli, manâsını idrak etmeli, içselleştirmeliyiz.

Milli şairimiz Mehmet Akif’in satırlarından süzülen İstiklal Marşımız, öyle masa başında yazılmış bir şiir değildir. İstiklal Harbinde vatan için, millet için cepheye koşan, şehit olan, gazi olan, analarımız, bacılarımız, dedelerimiz, kahraman askerlerimiz, İstiklal Marşı’nın kelimesi, ruhu ve anlamıdır…
Akif’in hayatını, kişiliğini, mücadelesini çok iyi bilmeli, araştırmalı öğrenmeliyiz. Bu görev de onun Asım’ın nesli olarak adlandırdığı gençlerimize düşüyor.

‘Allah, milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen büyük şairimizin, bu samimi duasına biz de bütün kalbimizle âmin diyoruz, bu vesileyle destansı bir zaferi ölümsüzleştiren
Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anıyoruz’’ ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751