banner2752
banner2750
banner2776

 Başkan Büyükakın:  ‘’Kocaeli’de Su Sıkıntımız Yok’’

 

Kocaeli’de aldıkları tedbirler sayesinde su konusunda herhangi bir risk bulunmadığını ifade eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,” Kocaeli’de su temini yönünden herhangi bir sıkıntımız yok.” dedi.

 

YUVACIK BARAJINDA 83 GÜNLÜK SU

Kocaeli’nin su ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Yuvacık Barajı’nın 10,24 milyon metreküp ile yüzde 20 oranında doluluk seviyesinde olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  kaynaklardan baraja günlük 85 bin metreküp su girdiğini ve barajın faydalı hacminden  günlük olarak 122 bin metreküp su kullanıldığını söyledi. Bu su tüketimi ile birlikte barajda 83 günlük su miktarı bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, şunları kaydetti, “Barajdaki mevcut su düşünüldüğünde yağış olmazsa aşağı yukarı 83 günlük suyumuz kaldı; Bu da Şubat ayı ortaları anlamına gelmektedir. Ancak, geriye dönük olarak barajın seviyeleri ile iklim normalleri izlendiğinde barajın seviyesinin aşağı yukarı 8 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğü daha sonrasında normal yağışlar ile dolduğu şeklinde görülmektedir. Bu manada herhangi bir risk görülmüyor. Baraj, ideal seviyede duruyor.” dedi.

 

ÖNLEMLER ALINDI

Su konusunda herhangi bir riskleri bulunmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, “Aslında son durum itibariyle baraj gölü seviyesi azalmasına ve yüzde 20 doluluk oranında olmasına rağmen bir riskimiz bulunmamaktadır. Çünkü, risk ile ilgili tüm tedbirlerimizi önceden aldık. 23 Eylül’den itibaren Sapanca gölünden Yuvacık Barajı arıtma tesisine çekilmiş isale hattından su takviyesi yapmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda 106 adet su kuyumuz var. Orada da 20 milyon metreküp su depolanmış vaziyettedir. Gerektiğinde onlar devreye alınacaktır. İnşallah herhangi bir risk olmadan bu süreci yöneteceğiz. Herhangi bir problem gözükmüyor. ”diye konuştu.

 

SAPANCA HATTI ZOR ZAMANLARDA KULLANILIYOR

Sapanca Hattını B Planı olarak hazır halde beklettiklerini ve kurak zamanlarda devreye aldıklarını da aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sözlerini şöyle tamamladı, “Sapanca gölü ile  Yuvacık Barajı İçme suyu Arıtma Tesisi arasında 2008 yılında inşa ettiğimiz içme suyu isale hattımız var. Bu hat ile çeşitli zamanlarda 8 defa Yuvacık Barajı’na takviye yapıldı. Zor ve kurak dönemlerde kullandığımız hattan 4 pompa ile su takviyesi yapıyoruz. Yani zor zamanlarımızda Sapanca Gölü’nü devreye alıyoruz. Daha da ihtiyaç olduğunda derin su kuyularını devreye alarak şehrimizi susuz bırakmıyoruz. Yağışlarla birlikte barajda yeterli miktarda su olduğu zaman Sapanca Hattı’ndan geriye Sapanca Gölü’ne su verme imkanımız da var. Kısacası aldığımız önlemler ile Kocaeli’de su temini yönünden herhangi bir sıkıntımız bulunmamakla birlikte vatandaşlarımızın su tasarrufu konusunda azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680