banner2752
banner2750
banner2776

Başkan Büyükakın: Kuruçeşme’de Tramvayın Test Sürüşüne 2023 Mart’ta Başlayacağız

Kocaeli’nin merkezdeki ulaşım sistemini modern, konforlu ve güvenli hale getiren Akçaray Tramvayının yeni istasyonu olacak Kuruçeşme Tramvay Hattı Projesi’nde yoğun çalışma devam ediyor. Akçaray Tramvay Hattı’nı D-100 Karayolu üzerinden Kuruçeşme’ye bağlayacak yeni tramvay hattı hummalı şekilde sürerken, çalışmaları ilk günden itibaren yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, projede gelinen son durumu yerinde denetledi.

 

2023 MART AYINDA TEST SÜRÜŞÜ

Projede yer alan tüm bölümleri gezen ve detaylı bilgiler alan Başkan Büyükakın’a inceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve teknik personel eşlik etti. Akçaray Tramvay Hattı’nın şehrin önemli noktalarına alternatif, hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlandığını ifade eden Başkan Büyükakın, 2023 yılının mart ayında Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda test sürüşlerine başlayacaklarını söyledi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Büyükşehir olarak yol ve ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Büyükakın, bu kapsamda Kocaelililerin vazgeçilmez ulaşım araçlarından biri olan Akçaray Tramvay Hattı’nın yakın zamanda Kuruçeşme’ye uzanacağını söyledi. Kuruçeşme Tramvay Hattı’nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getiren Başkan Büyükakın, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kuruçeşme’ye tramvayın gelmesi Kuruçeşme’de yaşayan hemşerilerimizin uzun bir süredir talep ettiği hizmetti. Arkadaşlarımız burada yoğun bir şekilde çalışıyor. Buradaki trafiğin yoğunluğu ile imalatların zorluğu bir araya geldi. Bulunduğumuz nokta projenin 800 metrelik ilave kısmı ve en zorlandığımız çalışma alanlarımızdan biri. Daha önce 1,2 km’lik bir kısmı tamamlayıp, Plajyolu’na kadar gelmişti tramvay hattımız. Bu kısmı da tamamladığımızda Kuruçeşme’ye ulaşmış olacağız. Kuruçeşme açısından çok önemli bir hizmet olacak. 2023 Mart ayında tramvay hattımızın test sürüşlerine başlamış olacağız” dedi.

 

GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM

Kuruçeşme tramvay hattının tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye, Kuruçeşme istasyonuyla da durak sayısı 16’ya çıkacak. Kocaeli’de genişleyen ve gelişen Akçaray Tramvay Hattı ile vatandaşlar şehrin önemli noktalarına güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680