Başkan Büyükakın, Tünellerdeki Çalışmaları İnceledi

 

Başkan Büyükakın, yerin 52 metre altına indi, tünellerdeki çalışmaları inceledi


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilen Gebze-Darıca Metro Hattının yapım çalışmalarını yerin 52 metre altına inerek inceledi. Temeli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce atılan daha sonra Başkan Büyükakın’ın girişimleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilen metro projesinin tünel açma çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor. Gebze Merkez İstasyonu olarak hizmet verecek bölgedeki tünellere inerek yerin 52 metre altında bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Burada muhteşem bir çalışma var. Gece gündüz demeden çalışmaya devam eden bir ekip var. Bu istasyondaki tünelin üstünde yer alacak yapılar, Haziran ayının sonu itibariyle tamamlanmış olacak” dedi. 

 

“ÇOK DAHA HIZLI İLERLEME İMKÂNI YAKALADIK”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve projenin yapım işini üstlenen yüklenici firmanın teknik ekibinin de hazır bulunduğu incelemede, gelinen mevcut durum hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Sadece burada değil şehrin birçok yerinde tünel çalışmaları imalatı devam ediyor” diyerek şunları kaydetti  “Müteahhit firmamız hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Emeği olan herkese tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Burada en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapmak istiyorum. Onların destekleriyle biz bu projeyi bu kadar hızlı bir şekilde yürütebilir hale geldik. Ulaştırma Bakanlığımızın projeyi yüklenmesiyle birlikte çok daha hızlı ilerleme imkânını yakaladık. Bu sayede Metro projemizi bu dönem içerisinde bitirmiş olacağız.” 

 

“GURURLANDIĞIMIZ SON DERECE GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ VAR”

OSB-Gebze-Darıca Metro Hattı’nın 15.4 KM uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşacağı bilgisini de aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Şu anda 52 metreye kadar inildi. Tünel ve istasyon yapıları inşa ediliyor. Burada gururlandığımız ve mutlu olduğumuz son derece güzel bir görüntü var. Çok hızlı süren çalışmalarla üç tane daha istasyon yapısında kazı çalışmaları devam ediyor. Allah'ın izniyle bu projemiz planlanan zamanda tamamlanacak. Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'mızın devreye girmesiyle birlikte Allah'ın izniyle bu dönemin içinde Metro projemizi bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız” ifadelerini sarf etti.

 

“EYLÜL 2023'TE METRO PROJEMİZİN BİTMESİNİ PLANLANIYORUZ”

“Bu proje Darıca Gebze ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki bir ulaşım ve toplu taşıma hattından ibaret bir çalışma olarak görülmesine karşın, esasen iki tane metropolü birbirine bağlayan devasa bir altyapı çalışmasıdır” diyen Başkan Büyükakın, “Gebze’miz ile birlikte OSB’lerimiz Marmaray ile entegre oluyor, dolayısıyla İstanbul'daki bütün raylı sistem altyapısına da bağlanmış oluyoruz” ifadelerini sarf etti. Müteahhit firmanın son derece titiz bir çalışma yürüttüğünü de söyleyen Başkan Büyükakın, “Bu şantiyede gece gündüz demeden çalışan tüm arkadaşlarımıza ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Yatırımlar Genel Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar nedeniyle Gebze’de yaşayan halkımıza da sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bir aksilik olmazsa planlanan iş programına göre Eylül 2023'te metro projemizin bitmesini planlanıyoruz. Koronavirüs nedeniyle tabi ki sosyal mesafe dikkat edilerek iş sağlığı güvenliği açısından da gereken tür tedbirler alınarak çalışma devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

“BAKANLIĞIMIZIN BU KONUDAKİ GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİYOR

“İnşallah 2023 yılın Eylül ayında burası Gebze’mizin hizmetine alınmış olacak” vurgusunu bir kez daha yapan Başkan Büyükakın, Sabiha Gökçen Havalimanı’na bu hattın ulaştırılması konusunda sorulan bir soruya da “Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir protokolü vardı. Onlar Sabiha Gökçen'e metroya getireceklerdi. Biz de buradan Sabiha Gökçen bir hat oluşturacaktık. Ulaştırma Bakanlığımızın bu konudaki görüşmelerine devam ediyor. Çünkü o bir başka metro hattı çalışması. Ayrıca Cengiz Topel Havaalanı ile Körfez ilçemiz arasındaki Derince, İzmit ve Kartepe ilçelerimizi birbirine bağlayan metro hattı için de bir çalışmamız var” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817